(FOTO) Glavni bh. grad i danas bilježi visoke temperature, slijedi velika promjena vremena

Vijesti 01. jul 202415:24 0 komentara
N1/F.Z.

Danas je u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Temperature zraka u 14 sati kretale su se od 19 stepeni na Bjelašnici, 28 na Ivan Sedlu i Livnu, i 29 na Sokocu, dok je u ostalim krajevima zemlje zabilježeno preko 30 stepeni, sa najviših 38 u Mostaru. U Sarajevu je registrovano 33 stepena Celzijusa, što nije spriječilo građane i turiste da prošetaju glavnim ulicama grada. Neki su rashlađenje pronašli i na gradskim česmama.

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno sunčano vrijeme prije podne. U poslijepodnevnim i večernjim satima u Bosni se očekuju pljuskovi i grmljavina koji će se tokom noći na utorak proširiti i na Hercegovinu”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH. 

Uz grmljavinske oblake će biti i jačih udara vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu zemlje do 25 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35 stepeni.

U utorak, jače padavine sa sjeverozapada koje su u ponedjeljak i tokom noći na utorak zahvatile Bosnu i Hercegovinu pomjeraju se sa sjevera prema jugu i istoku zemlje tako da se prije podne očekuje prestanak padavina u sjevernim područjima i postepeno u ostalim dijelovima zemlje, a potom poslije podne u Hercegovini i na istoku Bosne.

N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.

Inače, Agencija za vodno područje rijeke Save izdala je važno upozorenje građanima i institucijama za period: 02.07. do 03.07.2024.

Prognoziran je porast vodostaja uslijed novih značajnijih padavina na većem dijelu vodnog područja rijeke Save u FBiH, posebno na slivovima Bosne, Sane, Drine i Tinje.

U međuvremenu je stigla i vijest iz Slovenije, koju su zahvatile olujne ćelije a u poslijepodnevnim satima premjestile su se na sjeverozapad zemlje, te se trenutno se kreću prema sjeveroistoku. Ispred njih se stvaraju nove oluje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

BONUS VIDEO

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!