(FOTO) Inspekcija privremeno zabranila rad dva bazena na Termalnoj rivijeri na Ilidži: Donosimo detalje

Vijesti 18. jul 202418:18 0 komentara
Ustupljena fotografija

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Sarajevo privremeno je zabranila rad za dva bazen na Termalnoj rivijeri u sarajevskoj općini Ilidža.

Ovu informaciju za portal N1 je potvrdila Vildana Brdarić-Vranj, glasnogovornica Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS.

“Sanitarni inspektor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove jučer je, odmah po dostavljenim nalazima JU Zavod za javno zdravstvo, koji nisu bili usaglašeni sa važećim pravilnikom (Pravilnikom o sanitarno- tehničkim i higijenskim uslovima bazenskih kupališta i zdravstvenoj ispravnosti bazenskih voda) rješenjem privremeno zabranio upotrebu vode u dijelu bazenskog kompleksa Termalna rivijera Ilidža dok se ne provedu hitne korektivne mjere i dobije dokaz o udovoljavanju propisanih uvjeta”, pojasnila je u odgovoru za N1.

Ustupljena fotografija
Ustupljena fotografija
Ustupljena fotografija
Ustupljena fotografija

Između ostalog, navela je kako je inspektor po službenoj dužnosti prati izvršenje donesenih mjera (pranje bazena, dezinfekcija i ponovno punjenje bazena čistom vodom) čija se ispravnost ponovo provjerava laboratorijskom analizom uzoraka čiste vode koji su već uzeti iz dva bazena sa spornim uzorcima (veliki unutrašnji i veliki vanjski bazen) i za koje se rezultati još čekaju.

“Tek nakon dobijenih zadovoljavajućih rezultata od strane Zavoda, dio kompleksa kojem za sada kupači nemaju pristup, bit će ponovo otvoren, dok je voda u ostalom dijelu bazenskog kompleksa zdravstveno ispravna i sigurna za kupače”, zaključeno je za N1.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!