(FOTO) Iz Sarajevogasa za N1 otkrili da li je bilo prijava o curenju plina u sarajevskom naselju Binježevo

Vijesti 16. jan 202413:16 0 komentara
N1 BiH

U sarajevskom naselju Binježevo sinoć je došlo do eksplozije plina u kojoj je jedna osoba smrtno stradala. Život je izgubio mladić rođen 1996. godine. Kako je poznato, u eksploziji su povrijeđene i dvije osobe.

Jedna osoba je zadobila teške tjelesne povrede opasne po život (muškarac 1967.godište), dok su drugoj konstatovane lakše tjelesne povrede (žena 1966. godište).

N1 BiH
N1 BiH
N1 BiH
N1 BiH

Samostalni vijećnik u Općini Hadžići Admir Mujanović ranije je u izjavi za N1 kazao još od 2019. godine se ukazuje na problem, koji bi, prema njegovom mišljenju, mogao biti jedan od uzroka eksplozije.

Također, u izjavi je naveo kako su se mještani ovog naselja često žalili na probleme sa plinskim instalacijama.

“Građani su žalili da im plin ulazi u kuće. Dobio sam informaciju da se i ova porodica žalila da plin curi negdje i to se dešavalo sedam dana ranije. Niko nije poduzeo ništa. Potrebno je da se izvrši sanacija”, kazao je Mujanović.

Kako bi provjerili ove navode kontaktirali smo i Sarajevogas.

Za portal N1 iz Sarajevogasa su kazali da posljednjih šest mjeseci nisu imali nikakve prijave iz ovog naselja.

“U posljednjih deset dana, Dispečerski centar KJKP “Sarajevogas” nije zaprimio pritužbe građana iz naselja Binježevo a koje se odnose na curenje gasa. Prema evidenciji i registraciji liste poziva Dispečerskog centra, također, u posljednjih šest mjeseci nije bilo poziva iz ovog naselja a koji bi ukazivali na curenje”, kazali su za naš portal.

Također su istaknuli:

“Porodica Delija u čijem se stambenom objektu nažalost desila eksplozija, u posljednjih deset dana, kao ni posljednjih šest mjeseci se nije žalila na curenje gasa niti su uputili bilo kakvu prijavu Sarajevogasu”.

Između ostalog, naveli su kako od 2018. godine su se vršile redovne kontrole prema planu održavanja.

“Građani naselja Binježevo od 2019. godine nisu prijavljivali probleme sa unutrašnjim gasnim instalacijama (instalacijama u objektu). Od novembra 2018.godine kada je puštena u pogon ova dionica distributivne gasne mreže, ekipe Sarajevogasa su vršile redovne kontole prema planu održavanja. Također, sve naknadne intervencije, prema prirorodi problema, Sarajevogas je izvršavao prema internim procedurama uz obavezne kontrole izvedenih radova”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!