(FOTO) N1 sa spasiocima iz Hrvatske u Buturović Polju: “Ovo je lekcija za sve”

Vijesti 10. okt 202411:30 0 komentara
F.Z. / N1

Nesreća je sve ujedinila. Spasioci iz Bosne i Hercegovine, ali i iz regiona još uvijek traže nestale pod vodom, ruševinama. Ulažu nadljudske napore. Ekipa N1 danas je imala priliku da vidi kako teku pripreme spasioca za teren u Buturović Polje.

Naime, razgovarali smo spasiocima iz intervencijske brigade civilne zaštite Split.

Kako je ranije u programu N1 kazao Nikša Sladojević, spasilac iz Hrvatske, komandir hrvatske intervencijske brigade civilne zaštite Split ubrzo se vraćaju svojim kućama, a učinili su sve što su mogli da pomognu i narodu u našoj zemlji.

F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1

“Ovo je izazovna operativna aktivnost za sve. Nismo navikli ni gledati ovakve situacije, a kamoli raditi na ovakvim aktivnostima. Posebno u Donjoj Jablanici, tolika količina materijala se srušila. Bit ćemo sa 25 osoba u Buturović Polju. Imamo i dronove. Dva potražna psa koja su se pokazala vrlo dobro, pronašli su tijela. Rade od jutra na terenu. Jučer smo pregledavali sa ljudima iz Općine Jablanica, neke druge objekte koji su od značaja za infrastrukturu BiH. Sutra ćemo se povući sa područja BiH”, istaknuo je.

Na kraju je dodao:

“Želimo da odradimo svaki trenutak najbolje. Svoje znanje i vještine koristomo. Pričao sam sa dosta ljudi. Ljudi su potreseni, suosjećamo se sa njima. Situacija se izmakla kontroli. Lavina koja je pokrenuta, više nije bilo mogućnosti da se zaustavi. Na terenu su udružene snage. Jedino zajedništvo na terenu sa zdravom glavom je odraditi najbolje što se može. Ne želimo više da se ovo ponovi. Bit će ovo lekcija za sve. Vrijeme je ispred nas”, zaključio Nikša Sladojević.

Kako teku njihove pripreme možete pogledati u galeriji fotografija.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!