(FOTO) Narodna biblioteka Mostar je i ove godine nastavila projekat “5 dana bez ekrana”

Vijesti 26. jun 202412:44 0 komentara
N1 BiH

Narodna biblioteka Mostar je i ove godine nastavila projekat "5 dana bez ekrana." I ove godine su prisutni i prošlogodišnji učesnici.

Kroz kamp će ove godine proći u pet grupa ukupno 100 učesnika.

Cilj ovog kampa je  da djeca steknu nove spoznaje o štetnosti ekranizma i o važnosti njegovanja zdravih stilova života. Na kraju se organizuje završna radionica za djecu i roditelje kazao je Omer Mičijević.

N1 BiH
N1 BiH
N1 BiH
N1 BiH
N1 BiH
N1 BiH
N1 BiH
N1 BiH
N1 BiH
N1 BiH
N1 BiH
N1 BiH
N1 BiH
N1 BiH
N1 BiH
N1 BiH
N1 BiH
N1 BiH
N1 BiH
N1 BiH

U toku kampa djeca bez mobitela su puno društvenija, bolje jedu i spavaju. uvijek su spremna za fizičke aktivnosti i jako su takmičerski nastrojeni rekao je Jusuf Mičijević i pri izlasku iz kampa će bolje organizovati svoje slobodno vrijeme sa aktivnostima koje će im biti zabavne i korisne.

Nađa Pajić već drugu godinu boravi u kampu,prezadovoljna programom i aktivnostima, kaže da su mnogo društveniji i da ima puno stvari koje se tokom dana mogu raditi, a ne samo gledati u telefon.

Lamija Avdić boravi prvi put u kampu i drago joj je što se prijavila jer su im dani ispunjeni zanimljivim radionica i raznim igrama. Ukoliko se nastavi ovaj projekat planira se prijaviti i naredne godine.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!