(FOTO) Navršeno je osam godina od stradanja Dženana Memića, emotivan govor sestre Arijane: Ostavila sam uplakanu majku na kućnim vratima…

Vijesti 08. feb 202416:11 0 komentara
N1 BiH

Prije osam godina u Velikoj aleji na Ilidži mladić Dženan Memić zadobio je povrede od kojih je sedam dana kasnije preminuo na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Skup građana u Velikoj aleji, na mjestu gdje je stradao mladić Dženan Memić održan je danas sa početkom u 15 sati.

Kod “Ranjenog kamena” okupila se Dženanova porodica, prijatelji te brojni građani Sarajeva.

N1 BiH
N1 BiH
N1 BiH
N1 BiH
N1 BiH
N1 BiH

Arijana Memić, sestra stradalog Dženana obratila se prisutnim.

“Pomislila sam jutros Bože daj nam snagu da preživimo današnji dan. Posebno mi je teško bilo doći nakon što sam uplakanu majku ostavila na kućnim vratima. Sve vrijeme razmišljam u kakvom ću je stanju zateći kada dođem kući. I to nije samo danas. To je svaki put kada idemo na ročište. Kakva laž kada kažu da vrijeme liječi rane. Boli više kako vrijeme prolazi. Moj amidžić Ajdin, amidžična Dženita, Dženan i ja odrastali smo skupa. Imali smo snove i želje. Maštali smo šta ćemo biti kada porastemo. On je uvijek govorio da će biti advokat. Bio je pravadan i pošten. Bio je veseljak”, kazala je Arijana.

Potom je dodala:

“Maštao je da imao veliku svadbu. Odjednom su ga otgrli iz našeg zagraljaja. Samo je otišao. Ti naši dječiji snovi i želje pretvorili su se u nadu o pravednoj državi. Oteli su ga na monstruozan način. Mi nikada nismo odustali i nećemo nikada odustati. Ponosni smo na sve što je bio.”

Muriz Memić, otac stradalog Dženana Memića kazao je da će oni koji su krivi odgovarati.

Memić je 8. februara 2016. godine zadobio teške povrede u Velikoj aleji na Ilidži kod Sarajeva. Preminuo je u bolnici sedam dana kasnije, 15. februara. Imao je samo 21 godinu. No, ni osam godina nakon svi detalji ovog slučaja još uvijek nisu razjašnjeni.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!