(FOTO) Požar u Salakovcu kod Mostara, vođa gašenja za N1: Stanje nije dobro, ali spriječili smo širenje vatre

Vijesti 15. nov 202314:52 0 komentara
Požar Salakovac
PVJ Mostar, Vatrogasci

Gume na jednom stovarištu u mostarskom naselju Salakovac gore od jutros. Vođa akcije gašenja požara Semir Dizdarević za N1 je kazao da stanje nije dobro, da je postojala opasnost da se požar proširi, ali da vjeruje da će ga do kraja dana ugasiti.

“Požar je još aktivan, nije dobro stanje, ali smo ga uspjeli staviti pod kontrolu, da se ne proširi na drugi sektor gdje se gume nalaze”, kazao je za N1 rukovodilac akcije gašenja Semir Dizdarević.

Dizdarević pojašnjava da problem stvaraju gume, a koje je teško ugasiti.

“Radi su o deponiji guma, teško je zbog specifičnosti materijala. Postojala je mogućnost da se požar proširi. Ali mislim da smo ga stavili pod kontrolu i da će do kraja dana biti ugašen”, rekao je sagovornik N1.

Dizdarević je dodao da su vatrogasci umorni, ali da postoji dovoljan broj njih na terenu, kao i vatrogasaca u pripravnosti. Dodao je da osim guma, ništa više nije ugorženo.

Ranije danas PVJ Mostar je objavila:

“Veliki požar guma u naselju Salakovac.Jutros u 6 i 10h dežurni dispečer nas je obavijestio da gori deponija guma u Salakovcu. Na intervenciju smo izašli sa četiri vatrogasna vozila i devet vatrogasaca”.

Uz to su objavili niz fotografija na kojima se vide gomile zapaljenih guma.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!