(FOTO/VIDEO) Kasumović tvrdi da su simpatizeri SDA pucali na kuću kandidata njegove stranke: Pitali smo policiju šta je istina

Vijesti 01. okt 202412:20 0 komentara
Canva / Facebook

U selu Šerići kod Zenice sinoć oko 19 sati i 50 minuta došlo je do upotrebe vatrenog oružja. Ova informacija potvrđena je za N1 iz Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

“Policijskoj stanici Nemila otprilike u 00.15 sati obratio se Č. E. iz sela Šerići i prijavio da je oko 19.50 sati došlo do upotrebe vatrenog oružja prilikom prolaska kolone vozila pored njegove porodične kuće te da je ispaljeno više hitaca. Obaviješten je dežurni tužilac, a trenutno je u toku vršenje uviđaja kako bi se utvrdile okolnosti ovog događaja”, kazao je za naš portal Samir Valentić, glasnogovornik zeničke policije.

Pojasnio nam je da u pucnjavi nije bilo povrijeđenih, niti je zabilježena materijalna šteta.

No, povodom ovog slučaja na društvenim mrežama oglasio se i Fuad Kasumović, predsjednik stranke BHI-KF. Naime, Kasumović tvrdi da je pucano na kuću kandidata BHI-KF za Gradsko vijeće. Između ostalog, Kasumović je iznio i tvrdnje da iza ovoga stoje simpatizeri SDA koji su u koloni vozila išli na predizborni skup te stranke koji je sinoć održan u ovom selu.

“Tako se sinoć ispred kuće hadžije Edina Čelenke, uglednog Šerićanina, inače kandidata Bosanskohercegovačke inicijative – Kasumović Fuad za Gradsko vijeće Zenice, zaustavila kolona vozila sa SDA zastavama i obilježjima, a potom su pucali iz vatrenog oružja u pravcu njegove kuće. Da se ne radi o plinskom oružju nego vatrenom potvrđuju to videonadzor i fotografije čahura, ali i da se radi o namjernom i svjesnom ugrožavanju sigurnosti porodice Čelnka. Srećom, izbjegnuta je tragedija posebno ako se uzme u obzir da se za vrijeme pucnjave ispred kuće nalazila ženska osoba i maloljetno dijete koji su mogli nevini nastradati”, naveo je Kasumović u svojoj objavi.

Edin Čelenka je putem svog Facebook profila objavio i video snimka kao i fotografiju na kojoj su čahure. No, navodi da je pucano na kuću i da iza ovoga stoje simpatizeri određenih stranaka još uvijek nisu dokazane.

“Ovaj što mi je pucao večeras pred kućom bolje mu je da se sam javi. Koliko ljudi mogu biti toliko pokvareni i zli. Interesuje me kakva je ovo poruka da znam”, naveo je putem društvenih mreža.

Podsjetimo, politička kampanja traje još nekoliko dana.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!