Fra Franjo Ninić podržao Schmidta: “Pokušava spasiti BiH od terora većinskog nacionalizma”

Vijesti 15. okt 202422:16 0 komentara
Fena

Franjevac Franjevačkog samostana "Sveti Petar i Pavao" Tuzla i upravitelj Župe Srca Isusova Zvornik – Srebrenica fra Franjo Ninić, komentarisao je uplitanje visokog predstavnika Christiana Schmidta u presudu "Kovačević".

Ninić smatra da je građanska država gora po BiH “nego aktualni komunitaristički ‘power-sharing’, te da je intervencija Christiana Schmidta i OHR-a u interpretaciju “slučaja Kovačević” pri Evropskom sudu za ljudska prava “pokušaj spašavanja BiH od terora većinskog nacionalizma”.

“I zadnjem slijepcu je jasno da su ovi napadi na Christiana Schmidta, kao i forsiranje “case Kovačević” još jedna perfidna ujdurma jedne polujavne grupacije poluintelektualaca – kojoj je politička logistika SDFA, a nevladina skup djedova iz Kruga 99 i Antidayton – koja dulje vrijeme ima mahnitu potrebu forsirati i porađati neku fantomsku “bosansku naciju” i za svoje potrebe resetirati identitetsku i ustavnu strukturu Bosne i Hercegovine”, navodi Ninić u komentaru na mreži X.

“Namjera je po prilici ovakva: forsirati tzv. “građansku državu” na način da, po logici jednoga od kolovođa Reuf Bajrović, demografska većina (Bošnjaci) postane i demokratska, odnosno građanska većina, po sistemu jedne izborne jedinice i “jedan čovjek – jedan glas”. Tu namjeru u domaću i međunarodnu javnost uvijek je, po nalogu SDA, proturala “Demokratska fronta – Željko Komšić” različitim marifetlucima, sve do slučaja Kovačević, koji je – vidi đavla – Komšićev savjetnik u Predsjedništvu”, dodaje on u komentaru.

“Tu namjeru u domaću i međunarodnu javnost uvijek je, po nalogu SDA, proturala “Demokratska fronta – Željko Komšić” različitim marifetlucima, sve do slučaja Kovačević, koji je – vidi đavla – Komšićev savjetnik u Predsjedništvu.

Ideja “građanske države” po ovom perfidnom modelu SDFA, a podržanom od strane ovih “poluintelektualaca” iz raznih krugova, antidejtona, USA-E alijansi i slično je gora po BiH nego aktualni komunitaristički “power-sharing” (podjela moći, op. SB), koji drži ovdašnji sistem u blokadi i situaciji vječne čekaonice pred vratima Europe.

Zato je barem narativna intervencija Christiana Schmidta i OHR-a u interpretaciju “slučaja Kovačević” pri Evropskom sudu za ljudska prava pokušaj spašavanja BiH od terora većinskog nacionalizma, vješto prevedenoga u priču o individualnim ljudskim pravima i “građanskoj državi”. Naravno “građanskoj” po mjeri SDFA, koja već dvije godine nariče nad svojom teškom sudbinom odijeljenosti od milijardi budžeta FBiH”, naveo je fra Franjo Ninić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!