FUCZ: I dalje aktivni požari u Hercegovačko-neretvanskom kantonu

Vijesti 17. avg 202115:52
Izvor: N1

Prema informaciji Federalne uprave civilne zaštite i dalje su aktivni požari na Čabulji i na Đubranima, područje Mostara, gdje gori trava i nisko raslinje.

Nema ugroženog stanovništva, stambenih i drugih objekata, jedan krak požara sa Čabulje se kreće u pravcu Drežnice.

I dalje je aktivan požar na lokalitetu Malog polja- Kvanj, međutim, od 12.15 sati izbio je novi požar pored puta za Rašku Goru na dvije lokacije.

Požar na lokaciji Budisavina, općina Čapljina, je ugašen, ali su požari na lokaciji Komadinovo Vrelo/Donja Jablanica i Plasa i dalje aktivni. Gori borova šuma. Vatrogasci gase požar iznad željezničke pruge kod Komadinovog Vrela i iznad Donje Jablanice, gdje je angažirano oko 50 ljudi.

Helikopter Helikopterskog servisa entiteta Republika Srpska je doletio oko 12.30 sati, da bi oko 13.00 sati počeo sa djelovanjem po požarištu.

I na području Stoca su aktivni požari i to na području Stupišta i Derana, kao i na lokalitetu Dolovi. Gori trava, visoko i nisko raslinje, na nepristupačnom terenu. Požar za sada ne prijeti stanovništvu i stambenim i drugim objektima. Na terenu su pripadnici DVD Stolac i lokalno stanovništvo.

Na području općine Konjic je oko 12.30 sati izbilo niz požara pored željezničke pruge od Donjeg sela, Cerića do Čelebića.

Na području ostalih općina na području HNK trenutno nema aktivnih požara, saopćeno je iz Federalnog operativnog centra.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar