FUCZ: Nastavljeno raščišćavanje ruševina nakon poplava u Donjoj Jablanici

Vijesti 28. okt 202411:26 0 komentara
Semir Jahić/Anadolija

Snabdijevanje električnom energijom uspostavljeno je u svim naseljenim mjestima u poplavama pogođenim područjima u općini Jablanica, izuzev jednog dijela Donje Jablanice.

“Putne komunikacije na području općine Jablanica sa pojedinim naseljenim mjestima su u prekidu kao i sa susjednim općinama, radi se na čišćenju puteva. Tokom dana nastavljeni su radovi na raščišćavanju ruševina u Donjoj Jablanici, uz angažovanje mehanizacije i volontera”, saopćeno je iz Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ).

Nastavljeni su radovi na raščišćavanje putnih komunikacija i objekata u Zlatima, Mirkama, Čeharima, Čivelju i prekojezerskim selima i na uređenju puta za gradsku deponiju otpada na Zakomu kao i na drugim područjima pogođenim poplavama.

Nastavljeni su radovi na uređenju lokaliteta za postavljanje kontejnerskog naselja za smještaj porodica stradalih u poplavama.

Intenzivno se radi na osposobljavanju za promet magistralne ceste M-17- 5 Jablanica – Blidinje.

Stručne ekipe obilaze teren i vrše procjene nastalih šteta i daju preporuke za njihovo otklanjanje. Vrši se dostava hrane i lijekova stanovnicima na području općine. U organizaciji Ministarstva turizma i zaštite okolišta HNK-a, uz učešće volontera i danas je nastavljeno čišćenja Jablaničkog i Grabovičkog jezera od naplavina.

Prema izvještajima iz poplavljenih općina, stanje na terenu se polako normalizuje i uglavnom se radi na raščišćavanju i saniranju šteta na područjima općina Kiseljak, Fojnica i Kreševo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!