FUCZ: Spasilački timovi nastavili sa pretragom terena na području Donje Jablanice

Vijesti 07. okt 202412:31 0 komentara
F.Z./N1

Putne komunikacije na području općine Jablanica sa pojedinim naseljenim mjestima su u prekidu kao i sa susjednim općinama, saopćeno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

Radi se na čišćenju puteva. Od ranih jutarnjih sati spasilački timovi su nastavili sa pretragom terena na području Donje Jablanice, intezivno se radi na čišćenju magistralnih i lokalnih puteva kao i na popravkama elektro i vodovodne mreže. Popravljena je i bazna stanica mobilne mreže.

Navedeno je da na području Konjica sva građevinska operativa koju posjeduju radi na sanaciji katastrofalnih posljedica.

“Rano jutros veliki broj građevinskih mašina iz Republike Slovenije stiglo je kao pomoć i jutros se uvode u rad. Jučer je veliki broj dobrovoljaca učestvovao u čišćenju, tamo gdje su uslovi dozvoljavali. Gorske službe spašavanja su se probijale do sela i vršila se evakuacija stanovništva. Procjena je da u više od deset sela pomoć još nije došla zbog ogromnih šteta na putevima i velike udaljenosti. Uglavnom su to planinska sela ispod Bitovnje”, saopćeno je.

I dalje se radi na raščišćavanju puteva u Drežnici. Put prema Divi Grabovici je očišćen. Komisija za procjenu štete danas izlazi na teren.

Stanje u općinama Kiseljak, Fojnica i Kreševo je nepromijenjeno, te se vrši raščiščavanje i sanacija terena. Na područje općina Kiseljak i Fojnica upućuju se pripadnici Kantonalne službe za zaštitu i spašavanje sa visina i Kantonalne službe za zaštitu od požara i poplava.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!