FUP identifikovao osobu koja je dojavljivala bombe u sarajevskim školama

Vijesti 08. okt 202419:13 0 komentara
N1

U posljednjem periodu u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, tačnije, u Kantonu Sarajevo, bile su česte dojave o bombama. Sada su se oglasili Federalne uprave policije (FUP) rekavši da su identifikovali jednu osobu koja je slala lažne dojave o bombama u školama.

“Policijski službenici Federalne uprave policije, Odjeljenja za borbu protiv terorizma, postupajući po zahtjevu nadležnog tužilaštva identifikovali su jednu osobu koja je u proteklom periodu putem e-mail korisničkog računa slala poruke školama o postavljenim eksplozivnim napravama. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad sa nadležnim tužilaštvom u cilju dokumentovanja navedenog krivičnog djela”, naveli su kratko iz FUP-a bez ikakvih daljih podataka o osumnjičenoj osobi.

Podsjećamo, proteklih dana zabilježene su česte evakuacije u Sarajevu kako s aerodroma, tako i iz vojnih i političkih objekata, škola, tržnih centara.

Dojavljene bombe u SCC-u i Importanneu: Dojave istog sadržaja stigle sa iste e-mail adrese

Svaki put je urađen KDZ pregled koji je često trajao višesatno i u sklopu kojeg su trošeni i ljudski i finansijski resursi da bi svaki put na kraju bila, na svu sreću, lažna dojava.

SIPA za N1: Na meti prijetećih dojava i Oružane snage BiH, kolege na terenu

Ipak, građani su svaki put bili u strahu iako je ovaj trend dojava o bombama bio zaredan gotovo danima.

Opet dojavljene bombe u nekoliko srednjih škola u Kantonu Sarajevo

Svaki put bi prijeteći mail stigao na adrese gore navedenih ustanova i objekata, a nakon toga bi uslijedila standardna procedura provjera.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!