Gagne, Topić, Rožajac i Dizdarević gosti Novog dana

Vijesti 12. apr 202216:47 0 komentara
N1

U izdanju emisije Novi dan za srijedu gledajte:

Kakva je trenutna situacija sa izbjeglicama iz Ukrajine? Koji je broj onih koji su pobjegli iz rata? Šta sa tim ljudima? U kojim zemljama ih je najviše? Kakva su očekivanja za BiH? Gošća Novog dana Lucie Gagne, predstavnica UNHCR-a u BiH.

Tanja Topić, politička analitičarka iz Banje Luke komentariše sankcije koje je članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz entiteta Republika Srpska Miloradu Dodiku i predsjednici tog entiteta Željki Cvijanović uvela Velika Britanija.

Kina je uvela najveći karantin na teritoriji jednog grada otkako je počela pandemija virusa korona prije više od dvije godine. Ostatak svijeta se ponaša kao da je pandemija iza nas, iako kraj službeno nije proglašen. Kakva je situacija kod nas? Kakve su kliničke slike oboljelih kada je u pitanju koronavirus, kako izgleda borba sa post-covidom. Gošća Novog dana bit će doktorica Šejla Rožajac iz Javne ustanove Dom zdravlja KS.

Dok epidemija koronavirusa znatno jenjava u Europi, a epidemioloških mjera u BIH gotovo da i nema, u Šangaju je drugačija situacija. Naime ovaj grad u Kini se trenutno bori protiv najgore epidemije covid-19 u toj zemlji, od postojanja ovog virusa. U Novom danu idemo i do Šangaja, gdje se nalazi Kenan Dizdarević, trener fudbala.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!