Gdje će građani dočekati Novu godinu: Neki na daleke destinacije, većina u kućnoj atmosferi

Vijesti 19. dec 202307:11 0 komentara

Počele su pripreme za novogodišnju noć. Uprkos ekonomskim poteškoćama, putovanja su i dalje prioritet za neke, no novogodišnja proslava kod većine građana u našoj zemlji, svodi se na intimno druženje u krugu najbližih.

Ovih dana vlada posebna atmosfera, prisustvo praznika svuda je evidento. Širom BiH pri kraju su pripreme za doček Nove 2024. godine, koja je sve bliže. Mnogi građani su već donijeli odluku kako će ispratiti staru, a dočekati Novu godinu.

Većina građana Novu godinu dočekaće u kućnoj atmosferi, u krugu svojih najbližih. Ima i onih, sa malo dubljim džepom, koji će otputovati van države. Iz turističkih agencija, kažu, da su novogodišnji aranžmani skoro, pa rasprodati.

Cijene se kreću od 300 KM do nekoliko hiljada, u zavisnosti koju destinaciju birate. Ajla Žuga iz turističke agencije naglašava da su aranžmani prilagođeni maksimalno za svakoga. Počevši od porodica sa djecom, do mlađih ljudi, tako da se može naći za svakoga po nešto.

“Građani se pretežno kod nas odlučuju za tu neku standardnu varijantu Istanbul, zato smo u krajnjem slučaju radili Istanbul u tri termina, od moguća tri, jedan je popunjen, ostala dva svega par mjesta su ostala u prodaji.Pored toga bi svakao spomenula Dubai i Kairo, ovaj put su nam oba aranžmana popunjena u rekordnom roku”, naglašava Ajla Žuga iz turistička agencije.

Organizatori najavljuju spektakularan doček Nove godine u mnogim bosanskohercegovačkim gradovima. Glavni grad neće imati tradicionalnog vatrometa, gradonačelnica je odlučila da novac za te namjene usmjeri ka Udruženjima za zaštitu životinja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!