Gdje će “najluđu noć” dočekati bh. građani?

Vijesti 01. dec 202207:132 komentara

Ponovo je aktuelno pitanje, kuda za Novu godinu? Koncerti i dobra zabava najavljeni su u nekoliko gradova Bosne i Hercegovine. No, veliki broj građana kaže da će praznike provesti kod kuće. Ima i onih koji će otputovati van države i uputiti se u atraktivne, evropske ili svjetske metropole.

Odbrojavanje je počelo. A uz to i pripreme za novogodišnju noć. Mnogi su već donijeli odluku kako će ispratiti staru i ući u novu 2023. godinu. Mirna atmosfera, čest je izbor.

Mnogi ostaju kod kuće, i zbog toga što je u doba ekonomske krize, isplativije. Ali ima i onih koji ne žale izdvojiti sredstva za putovanja. Iz turističkih agencija, kažu, novogodišnji aranžmani su skoro, pa rasprodati. Sada već tradicionalno, tokom praznika, najveća potražnja je za evropskim metropolama. Pa se za doček Nove godine mahom biraju Beč, Milano, Istanbul, Venecija.

‘Vjerujte da su sve životne dobi jednako zastupljene. Zavisno od destinacije do destinacije, Istanbul biraju najviše ti porodični paketi, Milano biraju parovi, mlađe populacije, ali uglavnom svi putuju, svi su se uželjeli da nešto novo vide. Već je dosta sada i rasprodato, raja dosta ranije rezerviše, svi su se uželjeli putovanja poslije korone”, rekla je turistička radnica Erna Subašić.

Cijene aranžmana kreću od 400 konvertibilnih maraka do nekoliko hiljada, u zavisnosti koju destinaciju birate. Potražnja je velika, naročito kada je u pitanju bijeg u toplije, egzotične krajeve. Svakodnevno pristižu novi zahtjevi, kako za svjetske, tako i za regionalne destinacije.

“Dubai koji je također postao destinacija koja se tradicionalno organizuje za novu godinu, budući da je doček malo drugačiji od ostalih na koje smo navikli. Ljudi dočekaju novu godinu na plažama, na nekih 30 stepeni. Vi se doslovno kupate i dočekujete novu godinu. Imali smo i dosta upita za Budvu, budući da naš Dino Merlin nastupa 1.1. Tako da je i ta tura nenadano, nakon velikih upita naših građana, također u izradi”, objasnila je turistička radnica Aida Terzić.

Veliki novogodišnji koncerti najavljeni su, osim u Sarajevu, i u drugim gradovima, Mostaru, Tuzli, Banjaluci. Stoga, oni koji odluče ostati u Bosni i Hercegovini, imaće bogat izbor za doček 2023. godine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar