Generalni sekretar Vlade RS posljednji svjedok odbrane u predmetu protiv Dodika, najavljena tri ročišta za oktobar: “Ovo je gubljenje vremena”

Vijesti 25. sep 202415:19 0 komentara
F.Z./N1

Završeno je ročište u Sudu Bosne i Hercegovine u postupku protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika RS Miloša Lukića. Danas je svjedočio posljednji svjedok odbrane - generalni sekretar Vlade RS Dalibor Panić i član UO Službenog glasnika RS.

“I ovaj svjedok ponovio je prethodna svjedočenja i obrazložio na koji načine se donose zakoni u RS kazavši da niko ne može onemogućiti ili zabraniti da zakon bude objavljen u Službenom glasniku RS. Ponovio je stavove da i nakon što je visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt donio odluku kojom je izmijenjen Krivični zakon BiH gdje je neprovođenje njegovih odluka i odluka Ustavnog suda postalo kažnjivo, da se te odluke ne provode u RS jer ga ne priznaju”, rekla je reporterka N1 Mirna Ždralović koja je pratila ročište.

F.Z./N1

Dodik je nakon ročišta ponovio da je ovo politički postupak, gubljenje vremena i farsa.

Detalje pogledajte u videu.

Najavljena su tri ročišta – 9. oktobra, 16. oktobra i 30. oktobra. Odbrana će iznijeti dodatne dokaze, a onda slijede replike.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!