Glamočak: Dodik pokušava da sudbinu RS veže za svoju ličnu političku sudbinu

Vijesti 07. jun 202114:34 0 komentara
SDS

Na izjavu Milorada Dodika da će "podržat će ideju da se Dan Republike Srpske, umjesto 9. januara, obilježava 15. februara, kad i Srbija slavi svoj Dan državnosti", reagovali su iz SDS-a.

Nedjeljko Glamočak, poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini RS, je kazao da ideja da se Dan RS slavi 15. februara umjesto 9. januara “direktno vodi ka brisanju istorijskih činjenica”.

“Zašto bi neko mijenjao datum koji je potvrdio i Dejtonski mirovni sporazum? Milorad Dodik očigledno želi da svoju političku sudbinu veže za sudbinu Republike Srpske što je neprihvativo”, upozorio je Glamočak.

Kako je kazao, “niko od istaknutih funkcionera SDS-a koji su sa odgovornih pozicija branili i odbranili Republiku Srpsku, nikada se nije igrao sa našom istorijom kako to radi Milorad Dodik”.

“Niko se nije ni poigravao našim simbolima niti pokušao da veže sudbinu Republike Srpske za svoju ličnu sudbinu kao što to radi Dodik. Zbog takve odgovorne politike SDS-a i zbog takvog stava naših funkcionera danas je Republika Srpska opstala da je buduće generacije čuvaju i razvijaju”, kazao je Glamočak.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!