Glumica Hasija Borić: Mnogo opasniji od Milanovića je Plenković

Vijesti 27. jul 202214:18 8 komentara
N1

Glumica Hasija Borić: Mnogo opasniji od Milanovića je Plenković, želimo jedinstvenu zemlju i nedijeljenje koje vrše iz Beograda.

Bh. glumica Hasija Borić prisustvuje protestima koji se održavaju ispred zgrade OHR-a. Za N1 je istakla da se ona protivi svim odlukama koje će značiti dalje produbljivanje i etničke podjele BiH.

“Oni se već mjesecima dogovaraju i ne znam što se do sada nisu dogovorili”, odgovor je glumice Borić na pitanje o današnjim razgovorima u OHR-u između visokog predstavnika Christiana Schmidta i političkih lidera stranaka iz Federacije.

Dodaje i da je poruka Vojina Mijatovića (SDP) da se cijela situacija može riješiti za godinu dana ukoliko se cijela BiH proglasi jednom izbornom jedinicom dobro rješenje.

“Ne znam koliko je to u skladu s Djetonom i da li se Djeton može mijenjati, ali mislim da ništa nije nepromjenjljivo pa čak ni taj Dejton. Ovdje je potrebno dublje i suštinskije rješenje. Bojim se svih dogovora nacionalističkih partija i svega onoga što nam svijet, koji se nije pokazao kao prijatelj, želi nametnuti”.

Borić je komentarisala i poruke Milanovića koji je demonstrante u sarajevu okarakterisao kao unuitarističku rulju.

“To što radi Zoran Milanović to neprekido vrijeđanje, to neprekidno ustrajavanje na Tuđmanovoj liniji je strašna stvar. Ipak mislim da je puno opasniji igrač Plenković. On je sinoć čak uspio napraviti neku vezu između Pelješkog mosta i ovih protesta koji su čisti kao sunce”, smatra Borić.

“Mi ovim protestima želimo pokazati da želimo jedinstvenu zemlju i nedijeljenje koje oni vrše iz Beograda i Zagreba”, poručila je Borić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare