Goran Bogdan za N1: Sarajevo je svijet, ovdje se osjećam zaštićeno

Kultura 20. aug 202410:25 0 komentara

Glumac Goran Bogdan nalazi se u Sarajevu povodom Sarajevo Film Festivala. Na festivalskom trgu snimljen je u crnoj majici s natpisom Neretva, crvenim tepihom prošetao je držeći se za ruku sa kolegom glumcem Jankom Popovićem Volarićem, a za N1 je jutros govorio, između ostalog, i o Zlatnoj palmi koju je u Cannesu dobio za film "Čovjek koji nije mogao šutjeti", te daskama koje život znače.

Iako će publika ove godine uživati u njegovom već nagrađivanom filmu, Bogdan ove godine ima i novu ulogu na festivalu, za koju ne krije da mu stvara posebnu tremu. Naime, sada je prvi put i predavač za mlade talente.

“Takve stvari su najljepše, ti propratni programi. Sarajevo svake godine raste, ove godine predstavlja i pisce, ima po nešto za svakoga”, započeo je.

Ovdje se kaže osjećao kao kod kuće.

“Sarajevo je dobrim dijelom i moj grad. Prihvatilo me prije nego bilo ko drugi, ovdje se osjećam zaštićeno. Sarajevo je filmašima najlakši prozor u svijet, Sarajevo jeste svijet. To je najbrži prolazak ka dalje i doticaj sa ostatkom struke”, poručio je.

Naglasio je da se ovdje sve manje govori o samo regionalnom značaju, jer je SFF već odavno etabliran kao najvažniji regionalni događaj u svijetu filma, a sve više o globalno važnoj smotri filma.

“Bilo bi šteta propustiti da ne postanemo svjetski. Zato Sarajevo treba podržati, treba mu uzvratiti ljubav. Sarajevo okupi sve ljude iz regiona koje tokom godine nemamo kada vidjeti, tako da je Sarajevo za mene beskrajno druženje”, poručio je.

No, Bogdan nije festivalske dane iskoristio samo za film i druženje. “Neretva”, “We need Una” – natpisi su na majicama u kojima je šetao crvenim tepihom, a o borbi za zdravu prirodu jutros za sve gledatelje N1 poručuje: “Moramo zbiti redove, boriti se i braniti se!”.

O nagrađivanom filmu Čovjek koji nije mogao šutjeti čitajte OVDJE, dok ostatak programa ovogodišnjeg SFF-a možete pronaći OVDJE.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!