Goraždanski planinari krenuli prema Nezuku

Vijesti 07. jul 202310:50 0 komentara
FENA

Članovi Planinarskog kluba “Goražde - Maglić” i Planinarskog udruženja “Klek” iz Goražda jutros su krenuli prema Nezuku gdje će se pridružiti učesnicima Marša mira.

Prethodno su položili cvijeće na centralno spomen obilježje “Goražde grad heroj svojim braniocima” te odali počast poginulim braniocima tog dijela BiH.

Planinari kluba “Goražde – Maglić” u Maršu mira učestvuju 18. put, a predsjednik Zajko Šovšić naglašava da je za Goraždane posebno važno da podijele tugu i bol s narodom Srebrenice, čiju tragediju poštuju i na ovaj način.

– Naši pohodi su najmanje što možemo učiniti za žrtve Srebrenice, da ih ne zaboravimo i da se to što se desilo nikada više nikome ne desi. Svašta smo vidjeli i preživjeli za sve ove godine, ali svaki dolazak na lokacije masovnih grobnica, svaki ulazak u Potočare ponovo nam zaledi krv u žilama – kazao je član kluba Alija Lapo.

Članovi Planinarskog udruženja “Klek” u Maršu mira učestvuju prvi put.

– Učestvujemo prvi put s jednom mlađom ekipom u koju ne sumnjamo da će moći preći cijelu dionicu od Nezuka do Potočara i zahvalni smo resornim ministarstvima u Vladi BPK koji su podržali naš odlazak – kazao je predsjednik udruženja Samir Hodžić.

U organizaciji Atletskog kluba u nedjelju će krenuti i deveti maraton mira Goražde – Žepa – Srebrenica, dok će 10. jula prema Potočarima krenuti i učesnici biciklističkog maratona.

Finansijsku i logističku podršku učešću Goraždana u obilježavanju 28. godišnjice genocida u Srebrenici pružila je Vlada BPK Goražde.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!