Gordana iz BiH traga za sestrom blizankinjom: Mislili su da je umrla po rođenju, kada su otkopali grob nakon 42 godine bio je prazan

Vijesti 18. sep 202408:28 0 komentara
Facebook

Milka Zorić iz Bosanske Dubice porodila se 07. jula 1982. godine u banjalučkoj bolnici. Rodila je dvije djevojčice, jednojajčane blizankinje – jedna 2050 grama, a druga 2200 grama. Dobili su ocjenu 7 na 8, što je vrlodobra ocjena za jednojajčane blizankinje.

Dan poslije, Milki i njezinom suprugu iz porodilišta saopštavaju da sa jednom bebom nešto nije uredu. U tim trenucima, dodaju, neće vidjeti svoje bebe dok druga ne ozdravi te će je donijeti oboje jer ih ne žele razdvajaju.

Miliku iz bolnice otpuštaju 13. jula 1982. godine i u otpusnom pismo piše da je rodila dvije djevojčice, ali ne upisuju da je bilo koja beba umrla. Međutim, navodno, jedna od te dvije bebe, ona teža Dragana, umire u 22:35 minuta. Ovdje je zanimljivo da je teža beba, navodno umrla 09. jula 1982. godine, što nisu kazali roditelja do opuštanja Milke iz bolnice – da bi 14. jula saopštili roditeljima (ocu) da je jedna beba umrla, piše GP Maljevac.

42 godine nosili cvijeće na groblje

Roditelji su, po instrukcijama bolnice i grobara, sahranili bebu na groblju u Banja Luci, gdje roditelji 42 godine odlaze na groblje za svaki rođendan djevojčice, održavaju groblje – nose cvijeće.

Dugo godina nakon navodne smrti bebe, odnosno 42. godine, roditelji se obraćaju Groblju Banja Luka i zahtjevaju da se tijelo eshumira, kako bi se djevojčica prebacila u njihovo rodni mjesto gdje bi im bilo lakše dolaziti na groblje. Odobrenjem za eshumaciju, u jednom danu su morali prebacila moguće ostatke djeteta, ali je otkopavamjem groblja uslijedio šok: “U grobu nema ništa“.

U grobu, navodi Ana Pejić, predsjednica Udruženja nestalih beba Vojvodine, nije bilo ništa – ni daske, ni šerafa, ni ništa. Dakako, zahtjevali su DNK analizu koja je pokazala da u grobu nije zakopano tijelo djevojčice, ni u okolna tri groba. Zahtjevali su dodatne analize koje su pokazala da u grobu nikada nije zakopano niti jedno tijelo.

Zvala se Dragana

Dakle, Gordana Ecim, zajedno sa roditeljima, traga za svojom sestrom kojoj je bilo ime Dragana, kako stoji na grobnom mjestu koje je prazno. Ukoliko neko vidi sličnost sa Gordanom, molimo da se obrati portalu GPMaljevac.COM ili direktno Gordani Ecim.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!