Gračanica povodom Dana nezavisnosti organizuje tradicionalnu Grahijadu: Ove godine stižu i gosti iz regije

Vijesti 29. feb 202416:57 0 komentara
N1

Povodom Dana nezavisnosti grad Gračanica organizuje 11. tradicionalnu gračaničku Grahijadu, ove godine i internacionalnu jer domaćini očekuju učesnike iz regije.

Gračanička tradicionalna Grahijada je poznata manifestacija koju organizuje Turistička zajednica grada Gračanice.

Ove godine, Grahijada je internacionalnog karaktera, a na prepoznatljivo imanje stižu ekipe iz Hrvatske i Slovenije da predstave svoj grah, a za ekipu iz Srbije se još uvijek čeka potvrdu.

Na Grahijadi se očekuje učešće 30 do 45 takmičara koji će praviti grah, a stručni žiri na čelu sa profesionalnim kuharom će ocijenjivati grah: najbolji će dobiti vrijedne nagrade.

N1

Oni koji odluče posjetiti Grahijadu moći će probati svaki grah koji naprave učesnici. Posebno će biti izdvojen grah za takmičarski dio, navodi se.

Gosti će biti počašćeni roštiljskim specijalitetima, ćevapima, pljeskavicama, kobasicama koje je za ovu posebnu priliku donirala mesna industrija Madi.

Svake godine Grahijadu posjeti od 500 do više od 1000 ljudi, koji najviše dolaze iz okolnih mjesnih zajednica, a taj broj se očekuje i sutra.

N1

Pored dobrog graha, goste će zabavljati Tamburaški orkestar grada Gračanice te profesionalni i pojedinačni pjevači.

Grahijada se organizuje u Sprečanskom polju na imanju gospodina Nijaza Đulića. Svi su pozvani da uzmu učešće u Grahijadi povodom 1. marta sa početkom u 10 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!