Grad Tuzla će izdvojiti 50.000 KM za pomoć Turskoj i Siriji

Vijesti 07. feb 202312:15 0 komentara
N1

Novopečeni gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić objavio je da je donio Odluku o izdvajanju sredstava iz Tekuće rezerve gradonačelnika u iznosu od 50.000 KM za pomoć zemljotresom razorenim područjima u Turskoj i Siriji.

“Građani Tuzle sa velikom tugom prate vijesti o strašnom zemljotresu koji je pogodio Republiku Tursku i Republiku Siriju”, navodi se na zvaničnoj web stranici Grada Tuzle.

Vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle i novoizabrani gradonačelnik Zijad Lugavić dodao je kako: “Svi duboko suosjećamo sa građanima Turske i Sirije, a naše misli su posebno upućene porodicama nastradalih. U ime građanki i građana Tuzle i u svoje ime, uputio sam izraze suosjećanja ambasadoru Republike Turske u Bosni i Hercegovini i otpravniku poslova Sirijske Arapske Republike u Beogradu, uz molbu da svim građanima, a posebno porodicama nastradalih prenesu naše iskrene izraze suosjećanja sa tragedijom koja ih je teško pogodila”.

Dodao je da je donio Odluku o izdvajanju sredstava iz Tekuće rezerve gradonačelnika u iznosu od 50.000 KM, koje će biti uplaćeni putem računa Crvenog križa/krsta grada Tuzle, na ime pomoći stradalim područjima Turske i Sirije, usput, navodeći i to da se stavljaju na raspolaganje za bilo koju drugu vrstu pomoći.

Vijesti o situaciji u Turskoj i Siriji, iz minute u minutu, pratite na našem LIVE BLOGU.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!