Građane KS obradovala pomoć EU, nadaju se da će redukcije vode prestati

Vijesti 05. jul 202314:19 0 komentara
N1

Među 303 miliona eura bespovratnih sredstava koje će dobiti četiri različita projekta u Federaciji Bosne i Hercegovine, našla se i sanacija vodovodne mreže u Kantonu Sarajevo.

Ova vijest obradovala je građane glavnog grada, pa se nadaju da će sredstva biti pravilno utrošena, a redukcije vode u pojedinim dijelovima godine u potpunosti prestati.

“Voda treba i vodu treba popravljati, tu smo uvijek u gubicima i nema šta. Sada je uredu, ali dok je bila redukcija imali smo problema”, kazao je za N1 jedan Sarajlija.

Građani smatraju i da gradnja velikog broja objekata opterećuje zastarjeli sistem te da su ulaganja u vodovodnu mrežu neophodna.

“U Hrasnici gdje živim je katastrofa sa vodom, gdje se nekada nije smjelo stati nogom danas se gradi, vile, kuće, ko zna kako i šta. Ipak, u Hrasnici nemamo problema sa redkucijama, dok moja sestra koja živi na Koševskom Brdu ima taj problem cijeli život. Nema na petom spratu vode noću”, rekla je jedna ispitanica.

Mladi s kojima smo razgovarali dodaju da je važno da se ulaže u poboljšanje kvaliteta života u gradu.

“Valjda će to da donese nešto dobro. Možda nećemo imati više redukcija”, istakao je jedan mladić.

Osim Projekta unaprijeđenja sistema vodosnabdijevanja u Sarajevu, kroz nepovratna sredstva EU namijenjena za Zapadni Balkan planiran je i novac za dvije dionice autoputa kroz FBiH, poddionicu Koridora 5C Ozimice-Poprikuše, te dionicu autoputa Mostar Sjever-Mostar Jug, ali i sanaciju Hidroelektrane Čapljina.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!