Građani Bosanske Krupe nakon ubistva policajca: “Neshvatljivo da se to desilo, i dalje sam u šoku”

Vijesti 25. okt 202410:23 0 komentara
N1

Građani Bosanske Krupe su u šoku nakon sinoćnjeg ubistva u kojem je maloljetnik nožem na smrt izbo jednog policijskog službenika, a teško ranio drugog. Ekipa N1 televizije je posjetila ovaj grad gdje je razgovarala sa građanima.

Kako kažu, ulica u kojoj se nemili događaj desio je inače mirna i incidenti nisu česti.

Ovo je inače mirna ulica, živim tu i radim. U tom periodu kad se desio ovaj nemili događaj ja sam bio na radnom mjestu i čuo sam buku iz pravca stanice. Mislio sam da je privođenje neke alkoholisane osobe ili nešto slične. Izašao sam vani i vidio sam prvo patrolno vozilo koje došlo, vidio sam da se radi o povrijeđenima i došlo je drugo vozilo. Nisam poznavao počinioca, to je mlađa osoba, ali sam poznavao oba policajca“, rekao je jedan od građana u razgovoru za N1.

“Cijela Bosanska Krupa je šokirana onim što se desilo, sada je važno da se plasira samo istina”

Drugi kaže da mu je i dalje sve neshvatljivo.

“Meni je to neshvatljivo, neprimjereno i ja sam u šoku i ne mogu da se pomirim sa tim. Nažalost, dešava se nešto što je ružno i obilježava naše vrijeme i naš život. Koliko to mi možemo promijeniti je pitanje ustvari!? Meni je to neshvatljivo”, kazao je.

“Poznajem obojicu, šta god je bilo nije razlog da ubiješ nekog. Svako želi živjeti na ovom svijetu”, dodaje treći.

Portparol MUP-a USK: Ničim izazvan maloljetnik je ušao u policijsku stanicu

Podsjećamo, sinoć je maloljetnik (2009.) ušao u policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi i napao policajca Ognjena Marana nožem koji je preminuo uslijed povreda. Njegov kolega Avdo Hasanović je teško ranjen i trenutno je hospitalizovan u Kantonalnoj bolnici “Dr. Irfan Ljubljankić” i u stabilnom je stanju.

Maloljetnik je odmah sinoć uhapšen i pod nadzorom je policijskih organa.

Važno je istaći i to da je ovo krivično djelo okarakterisano kao terorizam, a rečeno nam je i to da će u 8:00 sati u Bihaću biti održan sastanak Koordinacionog tijela, predstavnici MUP i Uprave policije sa premijerom USK razgovarat će o mjerama koje će preduzimati.

U Bosanskoj Krupi su pojačane mjere sigurnosti, a jake policijske snage su gotovo na svakom koraku bile tokom noći.

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!