Građani Piskavice ponovo imaju problem s vodom, predsjednik MZ danima ispred GU Banjaluka: Nadležni o tome ni riječi

Vijesti 19. jul 202416:25 0 komentara
Predsjednik MZ Piskavica/N1

Vanredna sjednica banjalučke skupštine počela je danas u 12: sati. Na dnevnom redu nalaze se dvije tačke. No, iako pojedina okolna naselja u Banjaluci nemaju vodu više od 10 dana, pitanje vodosnabdijevanja nije na dnevnom redu.

Pred odbornicima banjalučke skupštine nalaze se dvije tačke dnevnog reda, među kojima nije pitanje vodosnabdijevanja.

No, dok su pred odbornicima tačke dnevnog reda, ispred zgrade Gradske uprave već treći dan zaredom stoji i čeka predsjednik Mjesne zajednice “Piskavica” u ime mještana tog naselja, tražeći vodu. Iako je, juče, gradonačelnik Banjaluke izjavio da je voda stigla u sva sporna naselja, Aleksandar Šibarević, predsjednik i mještanin Piskavice tvrdi:

“Došla je sinoć u 19:00 časova i nestala jutros u 11:00, moguće je da imaju neka najniža domaćinstva, ja ću ovdje čekati sve dok se sjednica ne završi”, rekao je Šibarević.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković pozvao je da se na dnevni red današnje vanredne sjednice uvrsti 86 tačaka koje je ranije dostavio Skupštini Grada ili da se tokom vikenda zakaže nova sjednica na kojoj bi se diskutovalo o ovim važnim odlukama, među kojima je i rješenje za vodosnabdijevanje potkozarskih sela.

Podsjećamo da je ranije tražio da skupštinska većina odobri kredit od 10 miliona KM kojim bi se problem vodosnabdijevanja riješio. No, umjesto rješenja, politička prepucavanja na snazi. Pokušaj zakazivanja redovne sjednice sa svih 86 tačaka je propao. Skupštinska većina za isti nije glasala.

Problem sa vodosnabdijevanjem je problem koji postoji godinama u banjalučkoj regiji. No, po svemu sudeći 2024. godine je eskalirao. Kako tvrdi Stanivuković, potrebna je izgradnja novog sistema, pogotovo Tunjice 1 i 2.

Za to vrijeme, mještani naselja Piskavica, Dragoočaj, Kuljani, Ramići i druga, po nekoliko hiljada stanovnika ispašta. Vode nema danima. Svakodnevni život u jeku toplotnog talasa je otežan. Izlazili su i na ulice. No, bezuspješno.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!