Nastavljaju tradiciju tetke Zilhe: Narodna kuhinja tokom ramazana usrećila mnoge

Vijesti 20. apr 202314:39 0 komentara
N1 BiH

Narodna kuhinja Stari Grad već 30 godina pomaže brojnim socijalno ugroženim građanima Bosne i Hercegovine.

Šest radnika ove narodne kuhinje svaki dan vrijedno hrani više od 600 korisnika iz Kantona Sarajevo. Radnici se svakodnevno trude da obroci budu što kvalitetniji i raznovrsniji.

Očekujući nadolazeći praznik Bajram, Amir Radeljaš koji više od 15 godina radi u kuhinji ističe da su tokom mjeseca Ramazana obezbijedili somune korisnicima postačima.

Uz pomoć pekare koja je donirala ramazanske somune, uspjeli su svim korisnicima postačima uljepšati mjesec posta.

U kuhinji, kažu, nastavljaju tradiciju tetke Zilhe koje se svi rado sjećaju: namirnice koje ostanu tokom dana se podijele, hrana se nosi onima koji nisu u mogućnosti da dođu po nju, a ko god se obrati, a da nije korisnik kuhinje – uvijek će dobiti neki obrok.

Narodnu kuhinja Stari Grad koja broji više od 400 korisnika, te punkt u Tarčinu koji hrani otprilike 40 porodica, svako jutro obilazi vozilo koje dostavlja hljeb i svježe voće.

“Zadovoljan sam svim ovim što su naši građani KS učinili za našu kuhinju Stari grad u donacijama. Uz redovnu kuhinju naši korisnici su imali uvijek dodatno nešto da naprave sebi za iftar. Je li to sir, je li to pile, je li to kajmak, ulje…bravetina. Svaki dan su imali nešto dodatno uz redovnu kuhinju”, rekao je Amir Radeljaš, upravnik narodne kuhinje Stari Grad.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!