Građani se odazivaju apelu za prikupljanje pomoć: “Preplakali smo cijeli dan, nastojimo svim sredstvima da pomognemo”

Vijesti 05. okt 202416:40 0 komentara

Udruženje Pomozi.ba organiziralo je humanitarnu akciju za pomoć unesrećenim u poplavama na području Bosne i Hercegovine. I dalje je aktivan humanitarni broj 17039 - jedinstven za sve telekom operatere u BiH, a poziv košta 2 KM.

Veliki broj građana odazvao se ovoj humanitarnoj akciji. Nekima od njih su članovi porodice stradali u poplavama na području Donje Jablanice.

“Potrepštine za higijenu, za oblačenje… Moja familija je stradala dole, Tufek. Šta da kažem? Naselje kompletno dole od moje mame, gdje je rođena. Nemam riječi, vjeruj mi. Žao mi je svakog čovjeka, pogotovo ovo što se desilo, bez obzira kako se zvao i odakle bio, ali je zaista ovo katastrofa. Ne zna više čovjek… Nema riječi da kaže nešto što bi moglo da poboljša nešto. Nastojimo svim sredstvima da pomognemo. Ja sam mislio da ovo odvučem dole direktno, ali ne mogu da prođem”, kaže nam sagovornik koji je stigao da ostavi donaciju u Udruženje Pomozi.ba.

Vreće sa odjećom i higijenskim potrepštinama, suha hrana, konzerve – stvari su koje su trenutno najpotrebnije. Pojedini su, umjesto toga, odlučili donirati novac.

“Ja ću da uplatim novac. Mislim da je to najbolje za sada. Oni će to iskoristiti za najbolje što treba”, kaže nam drugi sagovornik.

Većina njih emotivno su shrvani. Suosjećaju, kažu, s porodicama nastradalih.

“Ja sam došla sa kćerkom i sa unukicom da pokažemo našu solidarnost. Strahota jedna. Mi smo jučer bukvalno preplakali ceo dan koliko je to bilo strašno i ovo je divna jedna akcija. Hvala i vama što na divan način učestvujete u tome. Treba da se zna. Treba svako da pomogne. Izjavljujem saučešće porodicama poginulih. Strašno…”, kaže nam gospođa koja je odlučila donirati garderobu, novac, pa čak i igračke za djecu: “Nismo ništa od hrane za sada, ali eto gardarobu, te higijenske potrepštine. Eto, pozdravljam N1 koji je uvek tamo gdje treba.”

Sve informacije pratite na našem LIVE BLOGU.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!