Građani se okupili ispred Zavoda u Pazariću: “Nulta tolerancija na nasilje”

Vijesti 19. aug 202314:53 0 komentara
N1

Unija osoba i organizacija osoba sa invaliditetom u Federaciji Bosne i Hercegovine, organizuje mirno okupljanje ispred Zavoda Pazarić danas u 15 sati, a građani su već pristigli na lokaciju, javila je reporterka N1.

“Pozivamo sve osobe sa invaliditetom, kao i sve građane koji žele da iskažu solidarnost sa nama, da prisustvuju ovom skupu. Želimo da svojim prisustvom iskažemo podršku svim osobama koje borave u Zavodu i njihovim porodicama, kao i svim časnim i požrtvovanim uposlenicima koji svoj posao rade profesionalno i sa puno empatije”, naveli su u ranijem saopćenju za javnost.

“Želimo da pošaljemo poruku da naše društvo i institucije moraju imati nultu toleranciju na bilo kakav oblik nasilja i da počinioci istog moraju biti adekvatno sankcionisani. Otkaz jednoj uposlenici nije rješenje problema. Mjesecima tražimo smjenu direktora Zavoda, kojeg smatramo odgovornim za dešavanja u koja je javnost imala uvid. Reakcija nadležnih je izostala”, dodaju iz Unije.

N1
N1
N1
N1
N1

Dodali su da će ponoviti ranije izrečene zahtjeve o kojima se Vlada FBiH i dalje nije očitovala i poručuju:

“Molimo sve koji planiraju doći na skup, da ne nose i ne upotrebljavaju bilo kakve pištaljke, vulvuzele, sirene ili bilo koje druge uređaje koji proizvode zvuk!!! Ne želimo da na bilo kakav način uznemirujemo korisnike u Zavodu Pazarić. Želimo miran i dostojanstven skup na kojem ćemo pokazati čitavoj zajednici da smo vidljivi, da smo ujedinjeni, da smo spremni da savladamo sve izazove koji su pred nama i da istrajemo u borbi za prava osoba sa invaliditetom!!!”, zaključili su u saopćenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!