Građani se probijali do najugroženijih mjesta: Rizikovali živote, akcije trajale do kasno u noć (FOTO/VIDEO)

Vijesti 06. okt 202415:46 0 komentara
Facebook

Mnogo organizacija, službi i građana uključilo se u razne vidove pomoći unesrećenom narodu nakon poplava.

U dolini Neretvice članovi klubova ATV Klub Hadžići i Off-Road Klub Kraljevac rizikovali su svoje živote probijajući se u najugroženija sela. Vozili su po brdima i oronulim cestama kako bi pomogli i evakuisali ljude na sigurno:

“Nevidljivi heroji!

S ciljem da spriječimo namjerno i nenamjerno širenje dezinformacija i panike po pitanju evakuacije i spašavanja naših sugrađana iz trenutno najudaljenijih i najugroženijih sela u dolini Neretvice, da razbijeno sumnje da li je neko više ili manje bitan, objavljujemo slike i video zapise jučerašnje akcije koja je trajala cijeli dan do kasno u noć.

U koordinaciji sa nadležnima i lokalnim stanovništvom odmah po saznanju stanja u selima u gornjem toku rijeke Neretvice, naši prijatelji iz ATV Klub Hadžići i Off-Road Klub Kraljevac uputili su se u najugroženija sela. Da bi shvatili zašto je dolazak toliko trajao molim vas da pogledate svaki video.

Rizikujući vlastite živote vozeći se po brdima i oronulim cestama, ako ovo uopšte možemo nazvati cestom, uspjeli su se probiti do najugroženijih sela i evakuirati ljude na sigurno.

Veliko hvala mojim prijateljima Mirza Kum , Amir Ramic , te ostalim momcima iz ATV Klub Hadžići i Off-Road Klub Kraljevac.

U druga sela su uspjeli da se probiju naši već dokazano hrabri momci i djevojke iz GSS koji su također evakuirali najugroženije na sigurna područja.

Narod doline Neretvice će vam biti vječno zahvalan!”, naveo je u objavi Jasmin Turak.

Pogledajte kompletnu galeriju:

Situaciju s poplavljenih područja na terenu iz minute u minutu pratite na našem LIVE BLOGU

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!