Građani Stoca strahuju od odrona stijena: Ima straha, bojimo se kamena

Vijesti 25. apr 202211:55 > 12:01 0 komentara
N1

Stanovnici u Stocu uputili su apel za hitno angažiranje Civilne zaštite kako bi se spriječila opasnosti od novih odrona stijena. Danas ih je ekipa N1 posjetila i razgovarala sa njima. Dva dana nakon zemljotresa, i dalje osjećaju strah, ali i veliki žal za Elmirom Sefo koja je život izgubila nakon što se odronuli kamen pokrenuo i upao u kuću.

“Ima straha. Bojimo se kamena, ali šta ćemo, tu smo godinama“, rekao nam je jedan građanin, dodajući da bi nadležni trebali izaći na teren i  pogledati da li ima opasnosti.

Potrebna kontrola

“Treba pogledati gdje ima kamena i da se stavi i zaštiti, da se ne obori kako se oborio neki dan na curu. Treba to prekontrolisati i vjerujem da hoće poslije ove tragedije”, rekao nam je.

Drago Đakula čija je kuća ispod stijena, također je zabrinut.

“Nije me strah tvrdoće kuće, nego strah me je stijena odozgo. Prije se nekad dešavalo da se otkine, evo sad nije… Sad sam obilazio, ni odžak nije pomjeren”, kazao je Đakula.

Enisa Pedalj prethodnih dana je bila zabrinuta, kaže nam, noćas joj je bilo najlakše.

“Fina je dženaza bila, rahmet joj duši, a ne daj Bože nikome ovo dočekati“, istaknula je.

Materijalna šteta

Zarifa Oglić nam je ispričala da je sinoć zaspala obučena i spremna na sve.

“Kad je bio zemljotres svi smo istrčali na ulicu i svako se htio spašavati”, rekla je, dodajući, na sreću, da u njenoj kući nije bilo štete.

Podsjetimo, u zemljotresu koji je u petak kasno navečer pogodio najviše Hercegovinu, stradala je jedna osoba iz Stoca, a na objektima širom Hercegovine je pričinjena materijalna šteta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!