Gradonačelnica Sarajeva: Građani ne smiju dozvoliti gašenje N1 televizije

Vijesti 29. aug 202222:09 11 komentara
N1

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić pružila je podršku N1 nakon informacije da bi BH Telecom mogao isključiti signal ove televizije koji su stotine hiljada gledalaca pratile putem platforme Moja TV.

“Ako je Bosna i Hercegovina demokratska zemlja i ako su njeni građani ljudi koji podržavaju i bore se za demokratiju u pravom smislu te riječi, sa svim njenim dostignućima koja vode civilizaciju prema naprijed, onda neće dozvoliti perfidno ukidanje niti jednog njenog dijela niti sadržaja, koji se u ovom slučaju zove N1 televizija. Pružanje podrške N1 televiziji je borba za naša teškom mukom postignuta prava i slobode”, navela je Karić.

Osim Karić, podršku N1 su pružili i njen stranački kolega i državni parlamentarac Saša Magazinović te Mirsad Čamdžić, potpredsjednik Naše stranke.

Podsjetimo, United Media ponudila je BH Telecomu paket od 12 kanala, među kojima Sportklub i N1 po 50 posto sniženoj cijeni, koju je Telecom odbio, pravdajući odluku neatraktivnim kanalima i previsokom cijenom.

BH Telecom gasi signal N1 uoči početka izborne kampanje

Ipak, United Media se uvijek vodila principima dobrog poslovanja, navode iz ove kompanije, tako da nude još jednu povoljnost kako bi se ugovor s Telecomom produžio i nakon 31. augusta, a to je da se umjesto na dosadašnje tri, potpiše na godinu dana.

United Media ponudila BH Telecomu 50% nižu cijenu, ali su je odbili

Ostalo je još svega 48 sati vremena da uprava javnog preduzeća BH Telecom, u interesu javnosti BiH i svojih pretplatnika, promijeni odluku i omogući im praćenje N1 i Sport Kluba.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare