Gradonačelnik Ćosić: Granica će za 15 minuta ponovo postati nevidljiva

Vijesti 01. sep 202318:52 2 komentara
Ljubiša Ćosić (N1)

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić kazao je za N1 da je na protest podrške Miloradu Dodiku došao prije svega kao građanin, a onda kao prvi čovjek ovog grada. Naveo je kako se "nadao sve do jučer da će MUP KS-a dozvoliti da se održi protest pred Sudom i Tužilaštvom BiH".

A kako nije dozvoljeno, Ćosić je dodao kako su se građanin “spontano” okupili u Ističnom Sarajevu da poruče da se u 2023. godine ne mogu rušiti demokratski izabrane institucije, koje rade u skladu sa Ustavom i zakonima.

“Poručili smo jednoglasno da neće proći. Na isti način bi otišao u Sarajevo da podržimo bilo kojeg demokratski izabranog zvaničnika u Federaciji kojeg ruše stranci. Ako dozvolimo da nam stranci ruše institucije i ljude koji su demokratski izabrani vratit ćemo se u 1623. godinu. Upravo smo zato ovdje”, istakao je Ćosić.

Osvrnuo se i na plakate, koji su oblijepljeni širom entiteta Republika Srpska, kako “granica postoji” zaključivši da je “jasna granica” između RS-a i FBiH.

“Žao mi je što taj proces nikada nismo proveli do kraja. Zar u EU ne postoje granice? Isto tako je i u Bosni i Hercegovini jasna granica između dva dijela”, kazao je gradonačelnik Istočnog Sarajeva, te nastavio:

“Ovdje je granica za zaustavljanje političkog iživljavanja i bezobrazluka stranih diplomata. Ovdje je granica mržnji prema Srbima i Republici Srpskoj koja je neopravdana. Znači postoji mnogo granica. Ova adminstrativna ovdje će za 15 minuta ponovo postati nevidljiva”.

Opširnije čitajte u BLOGU.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare