Gradska uprava Banjaluka ne radi, radnici evakuisani, protesti završeni

Vijesti 25. jan 202410:16 0 komentara
N1

U toku je provjera nakon dojave o postavljenoj bombi. Gradska uprava trenutno ne radi, a radnici su evakuisani.

Na licu mjesta su policijski službenici.

Predsjednik Skupštine grada Ljubo Ninković, optužio je gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića za neodgovorno ponašanje, jer je za danas zakazao sjednicu Skupštine grada kako kaže “mimo njegovog znanja”.

“Ne mogu sa vjerujem da je jedan dio odbornika dobio informaciju o nastavku zasjedanja, a drugi nije. Imamo nasilno ponašanje gradske administracije na čelu sa gradonačelnikom”, rekao je Ninković.

Među okupljenima bio je i predsjednik GO SNSD-a Vlado Đajić koji je inače juče rekao da će sazvati građane i borce ukoliko dođe do zakazivanja sjednice i kako je rekao pokazati da “granica postoji” i u Banjaluci.

Đajić i Stanivuković međusobno su se optužili za dojavu o bombi.

N1

Naime, Ljubo Ninković je za četvrtak, 1. februara, zakazao nastavak vanredne sjednice gradske Skupštine na kojoj bi trebalo da se raspravlja o rebalansu budžeta za 2023. godinu.

Međutim, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivukoć u utorak je rekao da će se o rebalansu raspravljati danas 25. januara jer ima podršku 18 odbornika grada Banjaluke.

Među njima su odbornici PDP-a, SPS-a, US-a, Demosa, NF-a, SP-a, Saša Čudić kao odbornik nacionalnih manjina, Aleksandar Petković kao nezavisni odbornik ali i Marinko Umičević, odbornik SNSD-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!