Hadžiahmetović: Nećemo stati dok grad ne zablista, slijede dodatna zapošljavanja

Vijesti 16. jul 202119:25 > 19:34 2 komentara
Facebook

Ulice u glavnom gradu Bosne i Hercegovine posljednih mjeseci nisu najčistije. Kontejneri su zatrpani smećem, zelene površene nepokošene, a mnogi građani su se žalili i na najezdu žohara.

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Enver Hadžiahmetović danas je na svome Facebook profilu objavio da je “za sedam dana uklonjeno skoro 3.000 tona otpada, oprani kilometri ulica, uređeno 60 zelenih površina, skoro 300 intervencija komunalnih redara…”

Kako je poznato, prije sedam dana formiran je Operativni tim za provođenje akcije čišćenja grada.

Ministar Hadžiahmetović pohvalio se na društvenim mrežama da su “rezultati više nego dobri”.

“Građani su nam putem Vibera poslali više od 1.000 zahtjeva. Po svakoj prijavi se izašlo. Uklanjanje kabastog otpada vršilo se u roku od 24 sata od prijave. Dezinfikovano je više dječijih igrališta i dvije veće javne površine”, istaknuo je.

Od sljedeće sedmice komunalnim preduzećima je odobreno, najavio je, zapošljavanje 106 demobilisanih boraca, a u ponedjeljak, dodao je ministar, raspisuje se javni poziv za program javnih radova i novih 372 sezonska radnika.

“Nećemo stati dok grad ne zablista. A, u konačnici formiramo komunalnu policiju da se ove stvari više ne bi dešavale”, kazao je Hadžiahmetović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare