Hodžić: Protiv sam zabrana, ali moramo biti uz naše izabrane predstavnike

Vijesti 15. sep 202209:41 0 komentara
Screenshot

Faruk Hodžić, SDA kandidat za Parlament BiH, demantovao je da je na skupu obećao da će zabraniti da se piše negativno o predsjedniku stranke Bakiru Izetbegoviću. U govoru koji je održao na tvrđavi Vranduk kod Zenice, ističe da je "jasno rekao da će neke stvari promijeniti, ali ne i zabraniti".

“Smatramo da stvari u državi možemo samo i isključivo mijenjati djelima, a ne zabranama, kako to rade drugi u ovoj državi pa medije označavaju “plačenicima, poslušnicima i slično”, a na nekim medijima imamo i cenzuru pojedinih političara i stranaka. Dio govora koji sam održao u Vranduku ću opet ponoviti, a to je da ne izvlačimo zaključke iz konteksta kao što je i ovaj da ‘zabranjujem’, jer to nisam rekao. Moramo biti uz naše izabrane predstavnike, pružiti im podršku, biti patriote, a ne da prvo tražimo mane i negativnosti, onda i kada ih nema. Upravo takav odnos nas dodatno razjedinjuje, što neprijatelji ove zemlje koriste. Smatram da trebamo dodatno urediti sistem kako pojedinci ne bi bili u mogućnosti klevetat sve i svakog. Lično nikada nisam bio za cenzure, zabrane, restrikcije, a rad medija itekako poštujem i cijenim, pa i onih koji su okrenuli moju izjavu zbog klika više. Građanima Bosne i Hercegovine je dosta zabrana, a medijima koji su posebno u ovom mjesecu izloženi pritiscima želim puno sreće u nastavku”, navodi Hodžić.

Podsjetimo, Hodžić je na skupu najavio i fascinantnu pobjedu Bakira Izetbegovića za člana Predsjedništva BiH.

Tekst je izmijenjen u odnosu na prvobitnu verziju u kojoj je navedeno da je Hodžić kandidat za Skupštinu ZDK te izvršena ispravka da je riječ o kandidatu za Parlament BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!