Hadžović: Političke stranke su odgovorne za lažiranje izbora, sve je osmišljeno

Vijesti 06. maj 202210:04 > 12:46 0 komentara

Centralna izborna komisija BiH donijela je odluku o raspisivanju i održavanju opštih izbora u BiH. Izbori će se održati u nedjelju, 02. oktobra.

Sredstva treba da se obezbjede u roku od 15 dana. O raspisanim izborima i pritiscima na CIK koji će uslijediti za N1 je govorio Vedran Hadžović – bivši član CIK BIH.

Hadžović se osvrnuo na pritiske i uticaj na rad CIK-a

“Mislim da nisu ti direktni dogovori, bar ja nisam imao takav utisak, toliko bitni koliko samo okruženje i jedan pritisak. Znate kad su izbori, veliki su napadi na CIK i izmišljaju se afere koje na kraju kada prođu izbori se zaborave, jer su bile montirane, a nakon izbora oni koji izgube izbore imaju primjedbe”, kaže Hadžović.

“Ono šte se dešava u izbornom procesu, nepravilnosti, su plod djelovanja političkih stranaka koji to lažiranje organiziraju i to je jedan vrlo osmišljen plan, tako da je taj kriminal u izbornom procesu i dogovorn od politilčkih strnaka,” zaključio je Hadžović.

Vedran Hadžović je objasnio i koji je osnov da Hrvatska može organizovati izbore za hrvatske organe vlasti u BiH?

“U BiH dosta stvari nije riješeno. Hrvati glasaju za hrvatski Sabor, glasaju za predsjednika Republike Hrvatske. Po kom osnovu Hrvati mogu biti konstitutivni u BiH i u Hrvatskoj? Hrvati u BiH nisu dijaspora hrvatska, već konstitutivni narod u BiH. Nikada nije bilo reakcije i uvijek sam se pitao koji je osnov da Hrvatska može organizirati izbore za hrvatske organe vlasti u BiH”, zaključio je Hadžović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!