Hafiz Sulejman Bugari gost je emisije Novi dan u srijedu

Vijesti 04. jun 202417:21 0 komentara
N1

U "Novom danu" sutra gledajte:

“Ugradimo aparat samokontrole ako želimo siguran grad. Danas se gradi i samo gradi, a ruše se zgrade i gradovi. Otkud? Jer se zdravi odnosi nisu izgradili. Od zla se ne možemo ograditi ako u sebi grad ne izgradimo”- riječi su hafiza Sulejmana Bugarija u njegovoj novoj knjizi “Put, a ne usput”. Hafiz Bugari je naš gost u prvom satu emisije.

Nakon što su o unapređenju rodne ravnopravnosti unutar politike u “Novom danu” govorile političarke, u sutrašnjem izdanju tematiziramo angažovanje muškaraca u politici u ostvarenju rodne ravnopravnosti u političkoj sferi. Kako se pitanje nasilja nad ženama istaknulo kao prioritet prvog reda javlja se sve veća potreba za angažovanjem političkih stranaka u rješavanju ovog problema. Naši su gosti političari Razim Halkić (SDP), Alen Girt, potpredsjednik Naše stranke, a iz Travnika nam se uključuje načelnik Općine Travnik, Kenan Dautović jer je Travnik otvorio prihvatnu stanicu za žrtve nasilja.

Kuda ide Zapadni Balkan? pitanje je u fokusu Sarajevskog plenuma “Quo vadis, Balkan?”, koji počinje u četvrtak u organizaciji Regionalne Akademije za razvoj demokratije (ADD) iz Srbije, Centra za građansko obrazovanje (CGO) iz Crne Gore i Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, uz podršku Evropskog fonda za Balkan (EFB). Više od pedeset uglednih učesnika iz različitih sfera društvenog života okupit će se kako bi raspravljali o kritičnim pitanjima koja oblikuju budućnost ovog regiona, a to su i teme o kojima ćemo razgovarati sa organizatorima i našim gostima: Seadom Turčalom, dekanom Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, Balšom Božovićem, izvršnim direktorom Regionalne akademije za razvoj demokratije Srbija i Daliborkom Uljarević, izvršnom direktoricom Centra za građansko obrazovanje Crna Gora.

Mostarski vatrogasci sve češće idu na intervencije vađenje zmija iz automobila, ali i šupa, kuća i okućnica. Na vratima smo požarne sezone u Hercegovini, i dok se nadamo da se stravični požari neće ponoviti, pitanje je koliko su spremni mostarski vatrogasci i ima li naznaka da će dobiti kvalitetniju opremu za gašenje požara. Naš gost je Petar Jurić, komandir Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar.

Sutra će u Narodnom pozorištu Sarajevo biti premijerno izveden baletni klasik “Carmen” kompozitora Rodiona Shchedrina, u koreografiji i režiji koreografkinje Valentine Turcu. Naša je gošća Alenka Ribič, asistentica koreografkinja koja se u “Novi dan” javlja sa probe prije premijernog izvođenja.

Od sportskih tema izdvajamo Sportske igre mladih koje su sutra u Kalesiji.

Sutra je sa vama Sanela Dujković.

Gledajte nas od 8 do 11 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!