Halilagić: MUP TK nabavlja transportere, neka ih i za parade, zlu ne trebalo

Vijesti 11. jan 202311:40 2 komentara
Irfan Halilagić (N1)

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić Facebook statusom odgovorio je, kako kaže, onima koji su mu zamjerili izdvajanje novčanih sredstava za tehničku opremu policijskih snaga MUP-a TK.

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić je napsiao status referirajući se i na paradau i defile povodom 9. januara za Dan RS u Istočnom Sarajevu kojeg je Ustavni sud proglasio naustavnim, a na kojem su bila oklopna vozila Despot koja se proizvode u Bratuncu. Premijer ovog kantona je odlučio da nabavi transportere za MUP TK i poručio:

“Svjesni smo naše odgovornosti kao najbrojnijeg naroda. Trpljenje je naš usud, cijena koju plaćamo da imamo državu. Kakvu, takvu. Nama jedinu! I tu smo cijenu prihvatili da plaćamo. No to ne znači da smo pasivni ili naivni. To ne znači da nas embargo na uvoz oružja ili embargo na demokratiju (kako juče reče član predsjedništva BiH g. Komšić), mogu zaustaviti. Izgovorena i napisana riječ je najmoćnije oružje. Mi smo u udžbenike historije napisali da je neustavan, da je uvod u genocid, etničko čišćenje, silovanja, ubijanje djece, žena, staraca. Da je sve to u presudama najviših svjetskih sudskih instanci, “teških” 1000 godina zatvora. Djeca o tome od septembra uče u školama. Nema više generacija koja će imati kolektivnu amneziju ili rupu u sjećanju o sebi i svojoj prošlosti. Ekonomija, da. Socijala, da. Zdravstvo, da. Sport, da. Infrastruktura, da. Slobodno društvo, da. Borba protiv korupcije, da. Ali i sigurnost, DA.
Očekujemo transportere. Neka ih i za parade. A i zlu ne trebalo”, stoji na njegovom FB profilu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare