Hapšenje u Prijedoru: Muškarac osumnjičen da je prijetio svjedoku u predmetu likvidacije Radenka Bašića

Vijesti 07. feb 202417:44 0 komentara
mup rs

Vanja Vuković iz Prijedora uhapšen je zbog sumnje da je prijetio svjedoku tužilaštva u predmetu ubistva načelnika Sektora kriminalističke policije PU Prijedor Radenka Bašića.

“Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske danas su na području grada Prijedora pod nadzorom Tužilaštva BiH lišili slobode lice V.V. iz Prijedora zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo „Ometanje rada pravosuđa” iz čl. 241. stav 1. Krivičnog zakona BiH, a koje se odnosi na nastavak aktivnosti u okviru postupka koji se vodi pred Sudom BiH u predmetu KD „Teško ubistvo“ izvršeno na štetu Radenka Bašića, načelnika Sektora kriminalističke policije, Policijske uprave Prijedor. Nakon kriminalističke obrade lice lišeno slobode će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predato u nadležnost postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH”, naveli su iz MUP-a RS.

Vanja Vuković važi za bliskog saradnika Dalibora Railića zvanog Dugi, koji je optužen kao nalogodavac Bašićevog ubistva, piše Srpskainfo. Prema nezvaničnim saznanjima prijetnje je upućivao svjedoku koji je dao iskaz protiv Railića, tražeći da izmijeni iskaz i da svjedoči da je izjavu dao pod prisilom policije.

Inače, Vuković je poznat kao višestruki prestupnik, a operativno važi za člana Railićieve kriminalne grupe. Zajedno su bili optuženi da su u junu 2018. godine noževima izranjavali Mihajla Stupara zvanog Šmit jer ih je navodno drukao policiji, ali su u sudskom postupku oslobođeni krivice. Stupar je u martu 2021. godine brutalno ubijen u prijedorskom naselju Raškovac. Za zločin je optužen Marko Momić, koji važi za člana Railićeve kriminalne grupe, piše ATV.

Vuković je u decembru 2018. godine pravosnažno osuđen na pet godina zatvora zbog šverca oko kilograma heroina. Droga je pronađena u filteru za vazduh u automobilu ”pasat”. Prethodno je odležao dvije i po godine zatvora jer je 2006. godine minirao automobil tadašnjeg načelnika Sektora za suzbijanje narkotika CJB Banjaluka Gorana Mikanovića iz Prijedora.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!