Hašimbegović: Vidjeli bi da nisam u sukobu interesa samo da su tražili dokumente

Vijesti 04. jan 202319:02 0 komentara
F.Z./N1

Ured za borbu protiv korupcije Kantona Sarajevo je danas pokrenuo postupak utvrđivanja sukoba interesa protiv 13 osoba. Jedna od osoba na spisku je i zastupnica Marijela Hašimbegović iz DF-a.

Zastupnica Hašimbegović je demantovala navode, kazavši da je blagovremeno predala zahtjev CIK-u za prestanak prethodnih mandata.

Naime ja sam blagovremeno predala zahtjev za utvrđivanje prestanka mandata u Općinskom vijeću Novo Sarajevo i Gradskom vijeću Grada Sarajeva Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine i zaprimila sam Odluke CIK-a koje potvrđuju prestanak mandata u Općini Novo Sarajevo i u Gradskom vijeću. Također, Rješenjem od 22 .11. nisam uposlenik JU Narodno pozorište i samim tim ne obavljam funkciju rukovodioca tehničke službe. Svoj rad sam profesionalizirala u Skupštini Kantona Sarajevo kao zastupnica“, rekla je Hašimbegović.

Postupak zbog sukoba interesa pokrenut protiv više političara iz Sarajeva

Također, zastupnica u Skupštini KS naglasila je kako sumnja u ozbiljan pristup cijelom procesu utvrđivanja sukoba interesa.

Bez da dovodim u pitanje novi Zakon o prevenciji i suzbijanju korupcije u Kantonu Sarajevo i njegovu koliziju sa Zakonom o sukobu interesa u organima vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine, gdje se ista stvar na različite načine tretira i tumači, sumnju u ozbiljan pristup svemu daje mi moje ime kao nekog kod koga je utvrđena sumnja na sukob interesa. Bilo je dovoljno zatražiti dokumente koji potvrđuju navedeno“, zaključila je zastupnica Marijela Hašimbegović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!