HDZ BiH nakon izjava reisa: Želimo mir i suživot, ne prebrojavanje

Vijesti 03. aug 202214:57 > 14:59 3 komentara
Preporod.info

Iz Hrvatske demokratske zajednice oglasili su se nakon izjava iz Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u kojem su poručili da prije Naroda i pravde samo je HDZ BiH pokušao disciplinirati Islamsku zajednicu.

Također, kako navode iz Hrvatske demokratske zajednice oni izražavaju žaljenje zbog izjava reisa Kavazovića u kojima spominje  njih kao političku stranku.

“Nazivati poruke HDZ-a BiH “discipliniranjem” je pogrešna i djeluje kao etiketa. Takve navode jasno i nedvosmisleno odbacujemo jer ne doprinose razumijevanju i međusobnom uvažavanju. HDZ BIH je demokršćanska politička stranka koja baštini zapadne vrijednosti utemeljene na kršćanstvu. Isto tako, kao politička stranka shvaćamo islam kao religiju mira i suživota. Islamska zajednica (IZ) nije i neće biti naš oponent. Dapače, IZ može biti samo naš suradnik i sugovornik za društvene procese u Bosni i Hercegovini kao multikonfesionalnoj zemlji. Bosna i Hercegovina je sekularna multinacionalna država čija tri konstitutivna naroda imaju izraženu pripadnost religijskom identitetu“, navode iz HDZ BiH.

Također, iz HDZ BiH još jednom žele istaknuti intenciju da mir i zajednički suživot moraju biti temelj svih naših nastojanja i svog djelovanja.
“Prebrojavanje koje se intenzivno zaziva posljednjih dana od strane radikalnih političkih centara u BiH ne može i neće biti agenda na koju Hrvatska demokratska zajednica BiH pristaje. Takve poruke sustavno destabliziraju Bosnu i Hercegovinu, i slobodni smo kazati, krše temelje mira kao trajne kategorije kojoj religije i svi skupa težimo”, navode na kraju iz HDZ BiH.
Podsjećamo, prvo je Narod i pravda uputio pismo reisu zatraživši sastanak jer su u ovoj stranci stekli dojam da “Islamska zajednica favorizira jednu političku opciju i kandidata”, na koje su iz Rijaseta odgovorili da je to pokušaj discipliniranja što je jedino do sada pokušao uraditi HDZ BiH.
https://ba.n1info.com/vijesti/odgovor-rijaseta-na-pismo-nip-a-ovo-nije-nacin-komunikacije-nama-se-prijeti/

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare