HDZ: Uspostavu vlasti završiti čim prije i započeti novu eru Grada Mostara

Vijesti 06. feb 202112:03 > 12:32 3 komentara
N1

"Jučerašnje konstituiranje gradskog vijeća u Mostaru predstavlja početak demokratskih procesa, kao i funkcionalne i učinkovite vlasti koja treba započeti novu eru Grada Mostara. Uz predsjednika klubova naroda, izabran je i kolegij gradskog vijeća u skladu sa statutom i odredbama kako nalaže poslovnik o održavanju sjednica gradskog vijeća", navodi se u saopćenju HDZ BiH.

“Kao izborni pobjednici smatramo da nikakvog razloga nije bilo da odmah jučer ne izaberemo i novog gradonačelnika, čime bi zaokružili proces izbora u Gradskom vijeću i već u istome danu unijeli novu dinamiku u sve procese koji slijede.

Unatoč svim pokušajima manipulacija i izbornih prijevara, HDZ BiH poziva sve političke stranke da konstruktivnost i jasno programsko djelovanje bude nit vodilja u svim procesima koji slijede. Sve nelegalnosti koje su se odigravale u režiji pojedinih institucija i politika ni na koji način nisu uspjele ukaljati otvaranje novog razdoblja Mostara jučerašnjom konstituirajućom sjednicom.

Također, pozivamo na potpunu implementaciju potpisanog sporazuma iz lipnja prošle godine kako bi omogućili i institucionalnu funkcionalnost. Nastavak svih aktivnosti ne smiju narušiti procesi kakvi se već u javnosti zazivaju. Konstruktivno, jasno usmjereno programsko djelovanje treba postaviti kao temelj nove gradske većine koja treba otpočeti modernizaciju i razvoj grada Mostara”, saopćili su iz GO HDZ BiH.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare