Helez: Pripadnici pojedinih armija su već prisutni u BiH pored EUFOR-a

Vijesti 22. nov 202320:24 0 komentara
N1

"Već imaju neke snage u BiH za koje ne bi govorio čije su. Potpuno su dovoljne pored EUFOR-a da obezbijede sigurnost", kazao je u večerašnjem Pressingu na N1 ministar odbrane BiH Zukan Helez.

“Kada je bila posjeta sada, kadrovi SNSD-a su dobili naredbu da ne dođu na sastanak. Kada su vidjeli da su se u Srbiji Vučić i Brnabić sastali, onda se Dodik obrušio na Krišto da ih ona nije pozvala na sastanak”, kazao je Helez.

Na pitanje o dodatnom angažmanu određenih vojnih snaga na području BiH zarad čuvanja mira, Helez je kazao:

Već imaju neke snage u BiH za koje ne bi govorio čije su. Potpuno su dovoljne pored EUFOR-a da obezbijede sigurnost. Znam koga imamo i šta imamo, mogu poručiti građanima da budu mirni i spokojni. Ovo je potpuno mirna i stabilna država“.

Helez u Pressingu: Cikotić i Turković su napravili zastoj na putu BiH ka NATO savezu

Radi se o pripadnicima armija pojedinih država. Oni su prisutni u BiH“, kazao je Helez.

Helez je kazao da nema razloga da se neko boji Milorada Dodika jer je to “čovjek na izdisaju”.

Za razliku od Miletića koji samo prognozira i najavljuje, ja radim na tome da se ne desi. Ovaj pojačani trenutni broj pripadnika je plod rada. To sam lobirao, išao po svijetu. Milorad Dodik je čovjek na izdisaju. On nema više kome otići, sankcije su učinile svoje. Plate im kasne, dug RS je toliki da je pred kolapsom. Sada tog čovjeka koji je na koljenima, mi da se plašimo? Nema razloga“.

Još je istakao da OS BiH nisu nikada bolje stajale.

“Oružane snage nikada nisu bolje stajale. OS BiH imaju veća primanja nego OS Turske. Mi smo samo naučili da kažemo da nešto ne valja, to nije tačno. Imamo problem tamo u javnim nabavkama. To još nisam riješio, a na putu sam da riješim. Otišao sam u London, prepisali smo od njih kako se vrše javne nabavke i sada ćemo da i mi radimo”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!