Helez se oglasio o Gavrankapetanoviću: “Uvjeren sam da će dobiti bitku”

Vijesti 24. feb 202421:39 0 komentara
Facebook

Ismet Gavrankapetanović nije dobio saglasnost ministra zdravstva Federacije BiH Nediljka Rimca za imenovanje na mjesto direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), ovim povodom danas se oglasio i Zukan Helez, ministar odbrane Bosne i Hercegovine.

“Prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića, poznajem lično i uvjerio sam se o kakvoj ljudskoj veličini i fantastičnom ljekaru se radi. I dok ga nisam upoznao lično, slušao sam od drugih o njemu”, započeo je Helez.

Dodao je da ga je biografija Gavrankapetanovića fascinirala.

“Jedan je od nosilaca razvoja ortopedije u našoj Bosni i Hercegovini i jedan od njenih simbola. Nisam bio u Sarajevu u ratu, ali oni koji jesu, i kojima je spasio živote, ispričali su mi da je u godinama opsade vrijeme provodio u operacionoj sali na KCUS-u, a kući odlazio samo da se presvuče.

Umjesto da se oni koji daju “saglasnosti” i “pravna obrazloženja” u Ministarstvu zdravstva FBIH bore da na čelo najveće zdravstvene ustanove u BiH dođe vrhunski ljekar, menadžer u zdravstvu, oni politikantski pokušavaju da prof.dr. Gavrankapetanovića diskivalifikuju”, nastavio je.

Poručio je da KCUS kao najveća zdravstvena ustanova u BiH mora biti državni projekat i da kao takav treba osobe poput Gavrankapetanovića.

“Godinama se borio sa nepravdom, stoički sve podnosio i izborio se. I ponovo se, neka mi ne zamjeri što ću mu reći ‘naš Ipe’, bori sa nepravdom i uvjeren sam da će i ovu bitku dobiti. Uz njega sam i ima moju punu podršku”, poručio je na kraju Helez.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!