Hitna sjednica Skupštine TK: Brat i sin Amre Kahrimanović okrenuli leđa tokom izlaganja komesara, zatražena ostavka ministra (VIDEO)

Vijesti 15. feb 202411:07 0 komentara
Tuzlapress

U Tuzli je u toku hitna sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona na kojoj se razmatra sigurnosna situacija, a nakon ubistva koje se dogodilo 7. februara ove godine koje je izvršio policijski službenik TK koji je u tom periodu bio na godišnjem odmoru.

Sjednici prisustvuju članovi porodice ubijene Amre Kahrimanović – brat i sin. Oni su tokom izlaganja komesara Uprave policije MUP-a TK, okrenuli leđa.

Komesar MUP-a TK Dževad Korman iznio je podatke o saobraćajnim nesrećama te naveo kako je stanje sigurnosti u TK za prethodnu godinu i januar ove godine – zadovoljavajuće.

“Na sastanku koordinacije direktora koordinacije, FUP-a komesara i MUP-ova kantona, sagledavajući sveukupne pokazatelje sigurnosti, zaključeno je da sigurnosna situacija na području FBiH na zadovoljavajućem nivou”, naveo je.

Potom se osvrnuo na događaj od 7.2. te pobrojao koje aktivnosti su policijski službenici Uprave policije MUP-a TK poduzeli. Korman je govorio o ranijim istragama i prijavama u vezi sa ovim policijskim službenikom.

“Protiv policijskog službenika Elvisa Ćustendije proveden je interni postupak zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila 20.6.2020. godine kada je pod dejstvom alkohola uzrokovao saobraćajnu nesreću. Pokrenut je dicisplinski postupak i proglašne je krivim za težu povredu radne dužnosti. Izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 20 posto plate, četiri mjeseca. Vođen je i interni postupak u vezi sa događajem 13.8.2020. po žalbi građanina za neprofesionalno postupanje službenika prilikom kontrole vozila. Na osnovu iskaza svjedoka, utvrđeno je da ne postoji dovoljno činjenica”, rekao je Korman.

Podsjetimo, zbog nemilih događaja koji su potresli ovaj kanton – od ubistva Nizame Hećimović, pucnjave u školi koju je počinio učenik te ubistva Amre Kahrimanović, zatražene su ostavke.

Zastupnik Dževad Hadžić je naveo kako zastupnici smatraju da se mora preuzeti politička odgovornost.

“Ukoliko ministar ne osjeća odgovornost, postoji vrlo jednostavna procedura, a to je da premijer preuzme tu političku odgovornost i predloži smjenu ministra”, ekao je Hadžić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!