HNS: Užurbano formirati vlast, razgovarati o izmjenama Izbornog zakona

Vijesti 12. dec 202212:55 0 komentara
HNS/Arhiv

Danas je u Mostaru održana sjednica Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora BiH. Predsjedništvo HNS-a BiH razgovaralo je o aktualnim političkim procesima implementacije izbornih rezultata, kao i uspostave vlasti nakon Općih izbora. Na sjednici je konstatirano da je "HNS BiH apsolutni pobjednik i legitimni predstavnik hrvatskog naroda u svim sredinama gdje žive Hrvati", stoji u saopćenju HNS-a.

“Zajedništvo hrvatskih stranaka okupljenih u HNS BiH omogućilo je legitimnu zastupljenost u ključnim tijelima. Na sjednici je zaključeno kako nastavak razgovora o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH mora omogućiti legitimnu predstavljenost konstitutivnih naroda i u Predsjedništvu BiH koje je i ovaj put grubo uzurpirano nametanjem nelegitimnog  člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda”, kažu.

HNS

Hrvatski narodni sabor BiH poziva na ubrzanu uspostavu vlasti na principima sadržanim u dokumentu “Smjernice, načela i ciljevi u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za razdoblje 2022.-2026. godine“.

“Ovakav dokument jamči programsku osnovu funkcioniranja gdje će stabilnost i funkcionalnost institucija biti najveća snaga nastavka reformskih procesa navedenih u dokumentu”, ističu iz HNS-a.

Predsjedništvo HNS-a BiH pozdravlja najave o mogućem stjecanju kandidacijskog statusa Bosne i Hercegovine ove sedmice.

“HNS BiH će se i dalje beskompromisno zalagati za europsku budućnost Bosne i Hercegovine, uključujući provođenje ključnih reformi za jačanje Bosne i Hercegovine i njezine europske perspektive”.

Na sjednici se razgovaralo i o održavanju redovnog  Sabora HNS-a BiH, koji će okupiti predstavnike i izaslanike svih hrvatskih stranaka u Bosni i Hercegovini. Zasjedanje Sabora, krovne organizacije hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini predviđen je za početak naredne godine.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!