HNV BiH o Deklaraciji “Svesrpskog sabora”: Srbija se nastavlja direktno miješati u bh. procese

Vijesti 10. jun 202418:35 0 komentara
HNV

Povodom izglasavanja usvojene Deklaracije "Svesrpskog sabora", Upravni odbor Hrvatskog narodnog vijeća u Bosni i Hercegovini saopćilo je da je uvidom u sadržaj Deklaracije o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda, zaključeno da se Srbija nastavlja direktno miješati u bosanskohercegovačke procese.S

U saopćenju za javnost je istaknuto da HNV BiH smatra da je to nastavak projekta tzv. “srpskog sveta” o kojem je ranije govorio aktulni visoki dužnosnik i bivši glavni obavještajac u Srbiji.

“Kao organizacija posvećena Bosni i Hercegovini i očuvanju hrvatskog identiteta kao jednog od temeljnih faktora bosanske državotvornosti, s pozornošću pratimo sve poteze i spremni smo u svakom trenutku stati u zaštitu zajedništva, teritorijalnog integriteta i suvereniteta države, ni pedlja je ne prepuštajući bilo kome drugome. Žalimo što naši prijatelji Srbi u Bosni i Hercegovini eklatantno i beskrupulozno pokušavaju biti uvučeni u projekte koji se bez njihova znanja i volje vode izvan njihove zemlje, i još k tomu se pokušavaju predstaviti kao projekti za njihovo dobro”, saopćeno je.

Upravni odbor Hrvatskog narodnog vijeća u Bosni i Hercegovini je pozvao demokratske snage u Republici Srpskoj i u Srbiji da snažno i nedvosmisleno odbace bilo kakvu agendu koja ih iznova odvaja od njihove domovine, Bosne i Hercegovine.

“Iskrena zahvala svima onima koji ovih dana iskazuju neposluh spram pomahnitalih struktura koje vlastiti narod koriste kao antizapadno pogonsko gorivo”, stoji u saopćenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!