HNV BiH: Pozivamo OHR na žurnu reakciju, Dodiku zabraniti političko djelovanje

Vijesti 30. jun 202322:08 0 komentara
Hrvatsko narodno vijeće BiH

Upravni odbor Hrvatskog narodnog vijeća u Bosni i Hercegovini izrazio je najdublju osudu društvenog i političkog djelovanja Milorada Dodika, predsjednika SNSD-a i bh. entiteta Republika Srpska, te pozvaoo OHR da žurno reagira te u skladu sa praksama prethodnika iz Ureda viskokog predstavnika, izrekne zabranu trajnog političkog djelovanja Miloradu Dodiku.

“Nakon svih istupa kojima smo imali priliku svjedočiti, vrijeme je da se Dodika pospremi u političku prošlost.

Osim toga, upućujemo izravan zahtjev Tužiteljstvu BiH da temeljito ispita navode onih koji su nazočili na sastanku u Konjicu, a koji svjedoče kako je Dodik besramno posegnuo za uvredljivim i uznemirujućim riječima negatorski se referirajući na genocid počinjen u srpnju 1995. godine u Srebrenici.

Mi, članovi Upravnog odbora Hrvatskog narodnog vijeća u BiH, osuđujemo antiustavno djelovanje političkih dužnosnika iz Republike Srpske, posebice posljednje aktivnosti NSRS-a u vezi s proglašavanjem ništavnim odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

Ostajemo čvrsto opredijeljeni za razvoj Bosne i Hercegovine, služeći njezinu unutarnjem multikulturnom karatkeru, miru i stabilnosti te prosperitetu u skladu dugoročnim interesima pristupanja euroatlantskim integracijama.” stoji u saopćenju HNV.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!